Dagmar Havlová oznámila KONEC! Nadešel čas...

Dagmar Havlová 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. září 2019 15:06 | Aktualizováno: 10. září 2019 10:11

Dagmar Havlová se loučí. Oblíbená herečka a bývalá první dáma má v plánu odehrát svou poslední divadelní roli, kterou završí čtyřicetileté angažmá v Divadle na Vinohradech. Co o svém rozhodnutí řekla?

Po smrti manžela, bývalého prezidenta Václava Havla, se Dagmar Havlová naplno vrátila k herectví, na pódiu Divadla na Vinohradech ztvárnila řadu nádherných a nezapomenutelných rolí. Nyní, v 66 letech, si vybrala tu poslední. Bude jí Claire Zachanassianová ve hře Návštěva staré dámy. Až naposledy spadne opona, herečka své angažmá ukončí.

Bývalá první dáma to prozradila v rozhovoru pro Českou televizi. „Byla to role, kterou bych se chtěla rozloučit s divadlem. Claire si prošla mnoha stíny, proto se z ní stala krutá žena a chce se pomstít. Ale když se vrátí do míst, kde prožila mnoho krásného, tak trošku váhá. A na tom jsem to postavila, aby tam byly vidět ty rozdíly,“ svěřila se ČT.

„V sobě jsem si ji věnovala Věře Chytilové, alespoň tedy ve vztahu k mužům,“ připomněla vdova po exprezidentovi legendární režisérku, v jejímž filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag před více než čtvrtstoletím zazářila.

Tou dobou už byla v angažmá na Vinohradech, s tamním divadlem se rozloučí po neuvěřitelných 40 letech, ač řadu z nich promeškala po boku Václava Havla kvůli státnickým povinnostem. „Myslím, že už nastal čas v nejlepším odejít,“ dodala oblíbená herečka.

Témata: Dagmar Havlová