Alex Mynářová zuří: Kam až tohle zajde?!

Katedrála sv. Víta Praha

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. září 2019 9:36

O velký poprask se postarala kanadská maminka, která se v katedrále sv. Víta začala kojit svou takřka dvouletou dceru. Zaměstnanci Správy Pražského hradu (SPH) se její chování ani za mák nelíbilo a tak ji ze svatostánku vykázal ven!

Podle Blesku si maminka sedla na schod přímo v chrámu a začala svou dceru kojit. Po chvilce jí ještě nasadila klobouček, přes nějž nebyla ňadra vidět. Hlídač ji ovšem vyhodil ven. Podle videa, které natočil manžel kanadské turistky, zaměstnanec SPH řekl: „Jestli chcete být liberální matka, tak klidně buďte, ale venku!“

Žena se ovšem vyhnat nenechala a i přes protesty hlídače na místě zůstala. Později tvrdila, že se s takovým chováním ještě nesetkala.

Správa Pražského hradu podle svých slov středeční událost za žádný incident nepovažuje. „Zaměstnanec SPH pouze ženě nabídl ke kojení jiné místo, než je studená kamenná podlaha v nejfrekventovanější části katedrály sv. Víta,“vysvětlil následně mluvčí správy David Šebek.

Chování matky odsoudila například moderátorka a dvojnásobná maminka Alex Mynářová. „Kojit dítě v katedrále na podlaze??? Kam až zajde liberální přístup některých matek?“ rozčiluje se Alex, která má sama doma sotva měsíčního chlapečka.

Odmítá také argument, že jde o přirozenou věc a že to není nic nenormálního! „Nejde o žádné potřeby dítěte, je to čirý exhibicionismus,“ zlobí se manželka hradního kanceléře Mynáře.

Témata: Alexandra Mynářová kojení děti Katedrála sv. Víta Praha