Zuzana Belohorcová: Dechberoucí záběry z Floridy! Takhle tam řádí hurikán Dorian!

Zuzana Belohorcová 12

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. září 2019 11:30

Bývalý moderátorka Zuzana Belohorcová žije už nějakou dobu v USA, konkrétně na Floridě. Je tady přímým účastníkem řady přírodních katastrof. Nyní například řádění extrémního hurikánu Dorian!

Belohorcová se se svými zážitky svěřila na instagramu, kde ještě včera psala, jaké je tam krásné počasí a jak nic nenasvědčuje tomu, že se blíží bouře. Dodala, že lidé v Miami věří, že vše dobře dopadne.

O pár hodin později už sdílela video a napsala, že s napětím sleduje, jak hurikán ničí její oblíbené Bahamy. Video, které přiložila, ale pravděpodobně nepochází přímo z centra řádění hurikánu, počasí tam vypadá ještě relativně mírně.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Home Sweet Home♥️????#belohorkalifestyle #homecooking #sunday #home♥️...dnešne popoludnie už travime doma a s napetim sledujeme spravy o #hurricanedorian ,ktory prave v tychto momentoch berie všetko čo mu stojí v ceste na mojich milovanych Bahamach? ...je strašne ako si tento prirodny živel razí cestu a nezastaví sa pred ničím?...#prayforbahamas????

Příspěvek sdílený Zuzana Belohorcova (@zuzanabelohorcova), Zář 1, 2019 v 2:51 PDT

Dalším příspěvkem zaujala desetitisíce lidí. Ačkoliv pravost onoho vide nelze potvrdit, pravděpodobně pochází přímo z Floridy, odkud byl děsivě vyhlížející hurikán natočen.

Dorian pokračoval v noci na dnešek v pomalém přechodu přes severní část souostroví Bahamy. Jedna z nejsilnějších atlantických bouří v historii na ostrovech strhávala střechy domů, převracela auta, porážela stromy a stožáry elektrického vedení a způsobila rozsáhlé záplavy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

#repost @vemnaviagem . . .? @shavnore . . . .Pray for Bahamas ????. . . Pray for all Florida♥️??? #hurricanedorian

Příspěvek sdílený Zuzana Belohorcova (@zuzanabelohorcova), Zář 1, 2019 v 9:12 PDT

Hurikán v neděli zesílil na pátý, nejvyšší stupeň s vichrem o rychlosti téměř 300 kilometrů v hodině. Během noci na dnešek vítr lehce zeslábl na 265 kilometrů za hodinu, úřady na Bahamách ale nabádají občany, aby nadále setrvali v nouzových úkrytech.

Z postižených bahamských ostrovů zatím přichází jen málo zpráv; na řadě míst byly totiž přerušeny dodávky elektřiny a omezený je i přístup k internetu. Dá se ale předpokládat, že hurikán připraví mnoho místních obyvatel o domovy.

Témata: Zuzana Belohorcová florida hurikán Dorian (srpen 2019)