Karel Gott a Michal David: Málem přišli o život?!

Karel Gott 15

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. srpna 2019 15:12

Zpěvák Karel Gott má za sebou za poslední roky řadu těžkých zdravotních eskapád. Není to ale poprvé, co se ocitl v tísnivé situaci. K jedné takové došlo i před mnoha lety během dovolené.

Zemětřesení v Indickém oceánu v prosinci roku 2004 způsobilo jednu z největších novodobých katastrof. Zasáhlo oblast západního pobřeží indonéského ostrova Sumatra a vyvolalo vlny tsunami, které zabily 230 tisíc lidí. Karel Gott a Michal David byli shodou okolností při tom.

Nejhůře zasaženou zemí byla Indonésie spolu se Srí Lankou, Indií a Thajskem. Tragédie se ale nevyhnula ani Maledivám, kde Gott trávil Vánoce s Davidem a dalšími přáteli.

Zpěvák byl tehdy v šoku. Celou událost popsal jako obrovskou katastrofu, kterou v životě neviděl. Během incidentu se nacházeli na jednom z tamních ostrovů a když přišla vlna, všechny je nahnali doprostřed ostrova.

Zpěvák měl štěstí v neštěstí, všude kolem nich totiž byla voda, v níž se lidé brodili. Pokud by se nacházel jen o pár kilometrů dál nebo by byla vlna jen o trochu větší, mohlo to dopadnout zle.

Naštěstí se nikomu nic nestalo, přesto jde o zážitek, na který nikdo z přítomných asi do konce života nezapomene.

Témata: Karel Gott Michal David