Karel Gott truchlí: Ztráta blízkého spolupracovníka!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. srpna 2019 15:43

Karel Gott válčí se zdravotními problémy a do toho jej navíc zastihla smutná zpráva o ztrátě blízkého spolupracovníka. V polovině srpna totiž v sousedním Německu zemřela jeho někdejší textařka Irma Holderová (†93).

Karel Gott truchlí, i k němu totiž bezpochyby doputovala smutná zpráva ze sousedního Německa. Tamní týdeník Spiegel informuje o úmrtí Irmy Holderové, která zemřela již 16. srpna ve věku 93 let. Holderová totiž během svého života navázala pracovní vztah i se „zlatým hlasem z Prahy“, jak Gottovi v Německu přezdívají.

Německá textařka s českým zpěvákem spolupracovala v 80. let a napsala pro něj německé texty např. k písním Dnes mám perný den (Was weisst du von mir), Důvěřivá (Du wirst es sein), Portrét neznámé (Einmal schweigt der Wind) či Text k téhle písni jsem psal já (Ich bin der Adler, du der Wind).

Holderová je také autorem řady textů pro rakouského zpěváka Uda Jürgense, jehož jméno je českému publiku dobře známé. Jürgens se třeba v roce 1967 objevil v muzikálovém seriálu ČST Píseň pro Rudolfa III. Holderová měla u našich sousedů přiléhavou přezdívku „Rosamunda Pilcherová šlágru“.

Malou útěchou pro Gotta může být snad jen fakt, že nemusí hledat nikoho nového. Už pěknou řádku let je jeho německým dvorním textařem Filip Albrecht, který už pro legendárního zpěváka napsal desítky písňových textů.

Témata: Karel Gott Irma Holderová