Karel Gott: Naživu je jen díky pokroku v medicíně!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. srpna 2019 10:53 | Aktualizováno: 24. srpna 2019 22:14

Karel Gott se před více než třemi lety podruhé narodil, když porazil zákeřnou rakovinu mízních uzlin. Legendární zpěvák je naživu především díky lékařům a neuvěřitelnému pokroku v medicíně. Některé prognózy totiž nebyly moc optimistické.

Zatímco pro většinu lidí je léto obdobím radovánek, legendární zpěvák Karel Gott má letos úplně jiné starosti. Opět bojuje se zdravotními problémy, které jej donutily ke zrušení koncertu na festivalu Benátská či téměř neustálým návštěvám nemocnice. Jistou vzpruhou mu však mohou být zkušenosti se zatím nejhorší nemocí, která jej v životě potkala.

V říjnu 2015 mu lékaři diagnostikovali rakovinu mízních uzlin. Gott se tehdy zatvrdil, už za pár dní poté absolvoval první chemoterapii. Ačkoliv prognózy lékařů zprvu nebyly nikterak optimistické, všechno dobře dopadlo. 18. března 2016 už média oznamovala, že mnohonásobný Zlatý slavík je vyléčen.

Úspěšnou léčbu umožnil i neuvěřitelný posun v medicíně, což Gott přiznal až letos v rozsáhlém rozhovoru pro německý list Stern. „Lékař mi řekl, že kdybych onemocněl ještě o patnáct let dříve, už bych byl mrtvý,“ svěřil se Gott novinářům ze sousední země. Proto nemá nikdy smysl házet flintu do žita.

Rakovina mu navíc zásadně změnila pohled na život. „Musím říct, že se teď raduju z věcí, kterých jsem si nevšímal předtím. I z maličkostí a krás života. Nyní hodně času trávím tím, že se zamýšlím nad životem,“ prohlásil Gott krátce po vyléčení pro Top Star. Přejme mu tedy, aby se měl ještě dlouho z čeho radovat.

Témata: Karel Gott