Dagmar Havlová vysoudila miliony, přesto je smutná: Tohle mě opravdu mrzí!

Dagmar Havlová a Václav Havel, archív Dagmar Havlové 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. srpna 2019 11:27 | Aktualizováno: 23. srpna 2019 6:19

Dagmar Havlová se dočkala obří satisfakce. Pražský vrchní soud přiznal herečce čtyři miliony korun odškodného od vydavatelství Bauer Media za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel. Navíc se jí musí magazín omluvit. Rozhodnutí soudu sice Havlovou potěšilo, přesto ji mrzí jedna věc!

Spor se točil kolem článku s názvem Skandální zvěsti o Dáše Havlové. Šokující nařčení - Tajné rande v lázních", který vyšel v březnu 2012 v bulvárním časopisu Pestrý svět. Podle něj Havlová byla 16. prosince 2011, tedy jen dva dny před smrtí Václava Havla, společně s milencem do zamluveného hotelu ve Františkových Lázních.

To ale podle Havlové není vůbec pravda. Podpořil ji i její údajný partner František Loukota, jehož fotografie se u článku objevila. Fotka prý zřejmě vznikla v době natáčení seriálu Sanitka, když herečku doprovázel na nákupy.

Dagmar Havlová rozhodnutí soudu samozřejmě přivítala. „Moji milí, nyní věřím v kultivaci mediálního prostředí v oblasti osobnostních práv v České republice,“ uvedla teď herečka na svém facebookovém účtu.

Přesto ale není úplně spokojená. „Je mi jen líto, že se této satisfakce nedožila má maminka,“ posteskla si. Její maminka Markéta totiž zemřela 30. prosince 2013. Havlová její smrt několik měsíců tajila, veřejnost se o ní dozvěděla až o sedm měsíců později.

Témata: Dagmar Havlová Václav Havel odškodnění