Herečka Lucie Borhyová? Troška dal jasně najevo, co si myslí!

Borhyová, Lucie 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. srpna 2019 8:53

Lucie Borhyová se proslavila jako televizní moderátorka, původně si ovšem myslela i na kariéru herečky a tyto resty dohání dodnes. Na podzim se má totiž objevit v seriálu své domovské televizní stanice. Režisér Zdeněk Troška dal však jasně najevo, co si o Borhyové u filmu myslí.

Lucie Borhyová se brzy objeví na televizních obrazovkách v nezvyklé roli, zahrála si totiž v seriálu Dáma a Král. Už předtím si několikrát vyzkoušela hraní před kamerou, ovšem až nyní přiznala, že o filmové zkušenosti toužila již v době, kdy ji ještě celý český národ neznal jako moderátorku zpravodajství.

Před více než 20 lety se totiž vydala na konkurz pohádky Princezna ze mlejna k samotnému Zdeňku Troškovi. „Řekl mi, že bych se asi spíš hodila na pláž než do mlejna, čímž můj casting skončil,“ svěřila se Lucie časopisu Story. „Byla jsem tehdy hodně mlaďounká, bylo mi asi sedmnáct let. Dodnes se tomu smějeme, když se potkáme,“ dodala.

Její slova potvrdil i sám Troška. Potřeboval prý holku „krev a mlíko“, nikoliv Lucii, která by podle jeho slov mohla z fleku pracovat v italských přímořských lázních. „Lucka, přestože měla hezkou tvářičku, nepřipadala v úvahu,“ vysvětlil deníku Aha!.

Borhyová by u něj dokonce nepochodila ani dnes. „Lidé ji mají spjatou s televizním zprávami a těžko by někdo uvěřil, že je v pohádce někým jiným. Holka už má smůlu,“ nechal se slyšet slavný režisér. Moderátorka tedy může být ráda, že její domovská televizní stanice nezastává stejný názor.

Témata: Lucie Borhyová Zdeněk Troška