Karel Gott a Miroslav Donutil: Pravda o legendární scéně v Dědictví!

Karel Gott v Dědictví 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. srpna 2019 11:15 | Aktualizováno: 14. srpna 2019 23:13

Od natočení kultovního filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág uplynulo už dlouhých 27 let. I po té době se ale na veřejnost dostávají nové informace z natáčení. Miroslav Donutil například něco práskl na Karla Gotta!

Karel Gott v Dědictví ztvárnil sice malou, ale velmi výraznou roli. Zahrál si totiž sám sebe. Když teď herec Miroslav Donutil pro seznamzpravy.cz ukazoval svá oblíbená místa v Brně, nemohl nezmínit ani místo, kde se natáčela scéna s Karlem Gottem.

Fanoušci filmu jistě vědí, že jde o scénu, kdy Bolek Polívka alias Bohuš vyskočí z taxíku a lanaří zpěváka, aby se s ním opil. „To je Kája! Ahoj, Kájo, ahoj! Já ťa znám! Ty mňa neznáš? Pojď sa ožrať,“ láká Karla Gotta v nezapomenutelné scéně Bohuš. Gott ho sice odmítne, ale alespoň se s ním vyfotí.

Donutil, který si zahrál Bohušova právníka, po letech vzpomíná, že pro Gotta to nebyly právě nejšťastnější chvíle! Herec totiž prozradil, co se dělo po natáčení scény - a je možné, že Gott své účinkování ve filmu tehdy litoval!

Zpěvák totiž je hned po natáčení do Prahy a Donutil ho poprosil, jestli by ho mohl vzít sebou. „jeli jsme do Prahy, zaparkovali jsme na Kavčích horách, on si šel něco vyřídit, já jsem si šel něco vyřídit. Vyšli jsme ven a jemu ukradli auto,“ vzpomíná Donutil.

Gottovi se tak účinkování ve filmu vůbec nevyplatilo. „Takže on tu měl honorář asi 13,50 za natáčení a ještě mu šlohli auto, tak měl na to krásné vzpomínky,“ práskl na Gotta Miroslav Donutil.

Jak se ale zdá, ani tahle nepříjemná historka Gottovi film neznechutila! Objevil se totiž i v pokračování, které vzniklo v roce 2014. Tam si opět zahrál sám sebe!

Témata: Miroslav Donutil Karel Gott Film "Dědictví 2"