Eva Pilarová slaví 80: Zasáhla ji smrt kolegů, o život málem přišla sama!

Eva Pilarová 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. srpna 2019 11:36

Eva Pilarová dnes slaví osmdesáté narozeniny, cesta k velkému životnímu jubileu ale byla plná překážek. Sama legendární zpěvačka se několikrát ocitla tváří v tvář smrti, ale vždy vyvázla živá a zdravá. Připomeňte si s námi přinejmenším dva takové momenty jejího života.

Eva Pilarová, legendární zpěvačka a trojnásobná Zlatá slavice, dnes slaví kulaté životní jubileum. Svým způsobem se dá říct, že je to tak trochu zázrak, osud se s ní totiž rozhodně nemazlil. Hned několikrát během svého života totiž Pilarová unikla ze spárů smrti.

Psal se rok 1973 a legendární zpěvačka odletěla s kapelou hrát na Kubu, zpátky domů se ovšem všichni živí nevrátili. Letoun totiž na zpáteční cestě havaroval půl kilometru před ranvejí letiště v Ruzyni. Bilance byla tragická, zemřelo pět hudebníků a zvukař. Pilarová vyvázla, jelikož na své místo v sedadle neusedla. Jak to?

„Zpěvačka Vlaďka Prachařová domů nespěchala, zrovna tak jako já, a proto jsme na Kubě zůstaly, ale zbytek kapely odletěl. O té strašné tragédii jsme se dověděly až po návratu do Prahy,“ líčila Pilarová před časem týdeníku 5plus2. Ač se to prý nikdy nedozvěděla oficiálně, k nehodě přispěla opilost pilota letounu.

„V životě jsou momenty, na které raději nevzpomínat,“ pronesla známá zpěvačka v tom samém rozhovoru. Kromě letecké havárie měla na mysli vážné zdravotní potíže, které postihly jí samotnou. Na přelomu 80. a 90. let totiž lékaři Pilarové diagnostikovali rakovinu a dávali jí rok a půl života. Ona se však dnes dožívá osmdesátky.

Vyléčila se díky kombinaci běžné a alternativní léčby, sama však připisuje důležitou roli ještě jednomu faktoru. „Já mám jednu obrovskou výhodu, jsem člověk věřící. Od toho doktora jsem se šla do kostela pomodlit, poprosit a v ten moment jsem věděla, že budu bojovat, že to přežiju a že se mi nic nestane,“ nechala se slyšet. I proto jí dnes všichni můžeme popřát především „hodně zdraví“!

Témata: Eva Pilarová