Aleš Brichta má strach: Budu rád, když se dožiju narozenin!

Aleš Brichta

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

8. srpna 2019 11:09 | Aktualizováno: 8. srpna 2019 22:47

Rocker Aleš Brichta oslaví v pátek 60. narozeniny. Narozeninový koncert ovšem plánuje až na říjen. Na tiskové konferenci dokonce přiznal obavy, zda se vůbec tohoto dne dožije!

Aleš Brichta byl vždy bouřlivák a jeho život se podepsal i na jeho zdraví. Dnes musí polykat hromadu léků! Přesto by ale neměnil! „Zásadní problém je, že kdybych něčeho litoval a chtěl něco změnit, tak by to ovlivnilo věci okolo,“ poznamenal.

S tím, co v životě má, je totiž spokojený. „Mám hodnou manželku, dvě dětičky, vnuka, hrajeme s kapelou, vystupuju jak s triem, tak se skupinou Aleš Brichta Project. Nemám si proč stěžovat. Za život jsem si vše splnil. Nemám důvod proč měnit,“  pochvaluje si Brichta.

Zároveň ale má dlouhodobé zdravotní problémy. Vidí tak špatně, že bez pomoci neujde ani krok. „Před rokem a půl mi operovali šedý zákal a měl jsem i hematom v hlavě, od čehož mám poškozené zrakové centrum. S tím nic nenadělám. To jsou dlouhodobé věci,“ vysvětluje Aleš Brichta.

Od té doby se jeho oči bohužel nezlepšily. „Bylo mi řečeno, že situace se nemění a vše je stejné. Naprd vidím, jinak zdravotní problémy nemám. Bohužel už nelítám po hřišti, fyzička už je bohužel v háji,“ postěžoval si.

V životě to prý neměl lehké! „Já jsem šetřil a pak přišli z*rdi, kteří mě okradli. Moravští chlapci, exekuční mafie. Byla to levá. Bylo mi řečeno, abych na ně podal žalobu k Evropskému soudu, ale přišlo mi to drsný, protože za tohle by jim hrozilo 8,5 let a víc vězení. Byl to totiž podvod v organizované skupině,“ prozradil serveru Expres.

Jenže Brichta nakonec žalobu nepodal. „A dneska si říkám, že jsem blbec. Přišel jsem o 6,5 milionu, což byla sviňárna,“ dodal Brichta s tím, že dneska už naštěstí dluhy nemá.

Aleš Brichta je český metalový zpěvák, textař, skladatel a autor výtvarných návrhů. Zakládající člen a kdysi vůdčí osobnost legendární české thrash metalové skupiny Arakain. Dnes vystupuje se svou vlastní kapelou Aleš Brichta Project. Z prvního manželství má dvě děti, syna Aleše ml. a dceru Michaelu. 16. června 2016 se oženil podruhé, vzal si svou o 23 let mladší polskou partnerku Joannu.

Témata: Aleš Brichta