Popálená Týnuš Třešničková se ostře ozvala: Je to bída!

Týnuš Třešničková poprvé promluvila o děsivém zážitku, ukázala popáleniny 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. srpna 2019 19:53

Popálená youtuberka Týnuš Třešničková, která se teprve před pár týdny vrátila do Česka z Turecka, kde strávila několik měsíců v nemocnici, toho má dost. Na sociální síti si důrazně postěžovala na úroveň tuzemského zdravotnictví.

Popálená youtuberka Týnuš Třešničková dál bojuje s následky závažných popálenin, ke kterým přišla již téměř před rokem při nehodě v istanbulské restauraci. Nedávno se sice vrátila do Česka, kde má podstoupit zbytek léčby, ale skoro to vypadá, jako by rozhodnutí o návratu litovala. Na sociální síti si totiž postěžovala na tuzemské zdravotnictví.

"Čekám v čekárně další z mnoha klinik a musím se vyjádřit. V Česku jsme na tom fakt bídně," napsala Týnuš, která byla ze soukromé nemocnice v turecké metropoli, kde se o ní starala řada lidí, zvyklá na jiný standard. Ten - zdá se - tuzemské zdravotnictví nenabízí.

"Nejde asi ani tak o lékaře samotné, kteří jsou určitě moc šikovní, ale ten náš systém a kliniky jsou na tom fakt špatně. Nejhorší je, že člověk ani nemá na výběr, a i kdyby si připlatil za nějakou soukromou kliniku, nic takového u nás prostě není," pokračovala youtuberka.

Na závěr však Týnuš připustila, že alespoň jistý obor zdravotnické péče v Česku jistý standard splňuje, ostatně sama o tom ví své. "Nemluvím teď o soukromých klinikách, kde se dělají estetické zákroky, to tu samozřejmě funguje," vysvětlila Třešničková.

Youtuberka nedávno poprvé od loňského nešťastného incidentu promluvila o tom, co se v restautaci Nusr-Et na konci září 2018 stalo. Třešničková tehdy utrpěla popáleniny na třetině těla a následující měsíce strávila v péči tureckých lékařů. Do Česka se vrátila teprve v červnu.

Témata: Týnuš Třešničková