Tereza Brodská: Otevřeně o vážně nemocné mámě!

Jana Brejchová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. srpna 2019 9:34 | Aktualizováno: 3. srpna 2019 23:28

Herečka Jana Brejchová (78) se do paměti diváků zapsala jako Eliška Pomořanská z nezapomenutelného filmu Noci na Karlštejně. Za svůj život ztvárnila desítky postav, osud k ní ale přívětivý nebyl. Už několik let je hospitalizována v léčebně dlouhodobě nemocných v pražském Motole.

Brejchová je na tom zdravotně špatně od roku 2013, kdy ji její dcera Tereza Brodská našla ležet v bezvědomí v jejím bytě. Od té doby to jde s „českou Bardotkou“ z kopce. Už teď je jasné, že herečka se už nikdy nezvedne z postele, stal se z ní ležící pacient, který potřebuje nepřetržitou péči.

„Má poměrně značný neurologický nález, takže je připoutaná na lůžko. Je ležící pacient. Nezvedá se ani z lůžka, takže samozřejmě potřebuje neustálou péči 24 hodin denně. Navíc ona je trošku zlobivý pacient. Má svoje dny, kdy je jako takový trucovitý dítě. Ten stav je, dá se říct, neměnný. Naštěstí nebo bohužel, nevím,“ posteskla si už dříve Tereza Brodská.

Nedávno ale měla její maminka velmi vzácnou návštěvu. Vypravili se za ní Petr Kostka (81) a Jan Šmíd (81). "Ptali se mě, zda maminku mohou navštívit, tak jsem se jí zeptala a ona souhlasila. Navštívili ji s fotkami a pak mi všichni referovali. Díky fotkám z mládí si maminka vzpomněla, kdo jsou," svěřila se Blesku.

Dodala, že stav její maminky je i po letech stále stejný. Nic se nezměnilo ani nezhoršilo, ale bohužel ani příliš nezlepšilo. Přesto se prý má dobře.

Témata: Tereza Brodská Jana Brejchová