Karel Gott terčem výhrůžek kvůli vystoupení: Jde o Benátskou?

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. července 2019 19:13

Karel Gott je fenoménem, kterého si dovolí málokdo kritizovat, natož aby mu někdo vyhrožoval. Zpěvák přesto takovou zkušenost má. Souvisí to snad nějak s odvolaným koncertem na festivalu Benátská?

Aby se psalo o výhrůžkách legendárnímu zpěvákovi Karlu Gottovi kvůli koncertu, to už tady dlouho nebylo. Poté, co Mistr minulý týden odvolal poslední letošní vystoupení na festivalu Benátská, by se tomu ale někteří lidé možná ani nedivili. Mnohonásobný Zlatý slavík však měl na mysli jinou zkušenost.

„Šéfredaktor televizní hudební redakce, skladatel, pianista a dramaturg Jiří Malásek mi až o mnoho let později řekl, že kromě pozitivních listů chodilo také množství výhružných dopisů, které negativně reagovaly na mé první televizní vystoupení,“ prozradil Gott v bilančním rozhovoru pro slovenský web TVnoviny.sk.

Dnes už je legendární zpěvák terčem podobných vzkazů jen málokdy. I po zrušení koncertu na Benátské se zloba držitelů vstupenek obrátila proti organizátorům, které část publika žádala kupříkladu o vrácení vstupného.

„Bohužel jde o věc, se kterou nic neuděláme, pouze můžeme panu Gottovi přát brzké uzdravení a pevné zdraví do dalších let! Hosté pana Karla Gotta vystoupí s orchestrem Pavla Větrovce dle původního plánu. Změna programu byla vyhrazena a bohužel k tomu došlo. Kompenzace v podobě vrácení vstupného není možná,“ reagovali pořadatelé.

Gott účast na festivalu Benátská odvolal kvůli akutnímu zápalu plic, který jej dokonce na několik dní dostal na nemocniční lůžko. Nyní už se zpěvák dává dohromady, v neděli už doma na Bertramce vítal starší dcery Dominiku a Lucii.

Témata: Karel Gott