Karel Gott děsí zahraničí: Může být v ohrožení života a Ivana ho prosí, aby to vzdal!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. července 2019 13:20 | Aktualizováno: 28. července 2019 22:38

Chatrné zdraví Karla Gotta se stalo rovněž terčem zájmu zahraničních médií, jejichž články o legendárním zpěvákovi jsou občas dost děsivé. Kupříkladu na Slovensku se píše dokonce o možném ohrožení života.

Zdravotní stav legendárního zpěváka Karla Gotta, který dostal akutní zápal plic a musel odvolat své poslední letošní vystoupení na festivalu Benátská, vyděsil spoustu jeho fanoušků i v zahraničí, především na sousedním Slovensku. Tamní média věnují celé záležitosti velký prostor.

Kupříkladu deník Nový Čas, jak už jsme vás informovali včera, dokonce oslovil zdravotnici, která Gottův stav na dálku posoudila. Procedury, které mistr podle dostupných informací podstupuje, podle Etely Janekové svědčí o tom, že zpěvák může klidně být v ohrožení života, což nejsou moc dobré zprávy.

Server Topky pak přímo v titulku vypíchl informaci, že „Ivana ho s pláčem prosí, aby to vzdal“. Rozhodně tím však redakce nemyslí to, že by Gotta jeho manželka přemlouvala, aby vzdal boj se zdravotními problémy. Slovenský web se tím odkazuje na slova pronesená kapelníkem Pavlem Větrovcem.

„Ivanka plakala, málem ho prosila na kolenou, ať to vzdá. Nic. Prosila mne tedy, ať mu to zakážu jako kapelník. Hučel jsem do něho ze všech stran. Marně. Tak moc chtěl vystoupit,“ popisoval Větrovec Blesku, jak se dlouho marně snažili Gotta přemluvit, aby koncert na festivalu Benátská zrušil.

Gott přes vážné zdravotní potíže do poslední chvíle doufal, že bude schopen vystoupit. Nakonec se mu však udělalo tak zle, že se omluvil a přítomným divákům se ozval pouze prostřednictvím zdravice. Nyní nejen v Česku, ale i v zahraničí všichni doufají, že se dá znovu dohromady.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová