Stodvacetikilový Jágr odkládá hubnutí? Zeptejte se za dva měsíce!

Jaromír Jágr 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. července 2019 13:35

Stodvacetikilový hokejista Jaromír Jágr promluvil o hubnutí, do kterého se chtě nechtě musel pustit poté, co stoupl na váhu, která ukázala děsivou cifru. Olympijský šampion se však po včerejším zápase na některé otázky moc netvářil.

Hokejista by měl mít především svaly, ale legendární Jaromír Jágr má teď starosti naopak s kily navíc. Už rok zpátky si stěžoval, že mu váha ukázala děsivých 115 kilogramů, ale letos vystřelilo číslo ještě o šest kilo výš. „To už není sranda. To bude boj!“ vyhlašoval.

Na úvod se olympijský šampion vzdal sladkých oplatek a začal jíst zdravé saláty. Nakoupil si také novou výstroj a vrátil se k tréninku. Včera ve Znojmě dokonce vyjel na led k exhibičnímu utkání, které se sice hrálo v pozvolnějším tempu, ale Jágr si to přesto pochvaloval.

„Snad jsem něco zhubl, což byl můj cíl,“ řekl podle serveru Sport.cz po utkání, které se odehrálo v obrovském vedru, a tak nepochybně hokejista pár kilogramů vypotil. Přesnou cifru si ale nechával pro sebe a o bolestném procesu hubnutí se moc bavit nechtěl. „Teď se mě na to neptejte. Až třeba za dva měsíce,“ dodal.

Jágr, který se zároveň stará o chod kladenského klubu, momentálně prožívá náročné období. Mnozí fanoušci se domnívají, že jej zradil kamarád Tomáš Plekanec, když na novou extraligovou sezónu podepsal smlouvu s brněnskou Kometou. „Osmašedesátka“ tak musela vyrazit na jeho obranu.

„Že zradil, jak píšou různě lidi? V žádným případě! To bych vůbec neřekl. Nikdo žádnou dohodu neporušil. V play-off nám hrozně pomohl, za to jsme moc rádi. Že chce hrát ještě na vysoké úrovni, to mu nemůže nikdo zazlívat. A nikde není řečeno, že se po určité době nemůže vrátit,“ vysvětloval Jágr, ačkoliv si určitě přál, aby Plekanec pokračoval ve středočeském klubu.

Témata: Jaromír Jágr