Jiří Pomeje (†54) stále nemá klid: Urna záhadně zmizela!

Jiří Pomeje 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. července 2019 13:36

Za chvíli to bude půl roku, co tento svět po vážné nemoci opustil ve věku 54 let herec Jiří Pomeje. Kvůli neurovnaným rodinným poměrům možná doteď nenašel klid. Myslí si to alespoň jeho kamarád Pavel Pásek.

Od smrti oblíbeného herce, dabéra a producenta Jiřího Pomejeho (†54) uplynulo už téměř pět měsíců. Pomeje naposledy vydechl 26. února v Nemocnici Na Pleši, kde podlehl rakovině hrtanu, která metastázovala do celého těla. Poslední rozloučení se uskutečnilo 7. března v jeho rodných Českých Budějovicích, ale pak se začaly dít věci…

Vdova Andrea Pomeje, která má dost starostí se společně nasekanými dluhy, údajně neví nic o osudu urny s manželovým popelem, což jí ale evidentně až tak netrápí. Na rozdíl od Jiřího kamaráda Pavla Páska, který je tím pobouřen. „Nevím dodnes, kde je Jirkova urna, a docela mi to vadí!“ řekl Blesku.

To ale není jediná věc, kterou mu hercovi příbuzní pijí krev. Producentovi vadila také počáteční nechuť uspořádat velký veřejný pohřeb, dodnes pak lituje toho, že se smuteční obřad nekonal v Praze. Na jihu Čech to podle něj Pomeje už neměl rád.

Rád by také věděl, kde je oblíbený herec pochovaný. „No jistě. Chtěl by, aby lidé věděli, kde leží, aby hrob navštěvovali. Ani za nic by si nepřál, aby se po něm až takhle strašně slehla zem,“ sdělil deníku Pásek.

Zmatky kolem urny s Pomejeho popelem jsou dlouhodobějšího rázu. Nádoba měla ležet v krematoriu ještě tři měsíce po pohřbu, až pak záhadně zmizela a už se neobjevila. Pásek proto dokonce pochybuje, že herec opravdu nalezl místo posledního odpočinku.

Témata: Jiří Pomeje