Nemocný Jiří Menzel mile překvapil: Ukázal se na veřejnosti!

Jiří Menzel 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. července 2019 16:18 | Aktualizováno: 23. července 2019 22:47

Oscarový režisér Jiří Menzel, který poslední roky strávil především v péči lékařů, se po měsíci opět ukázal na veřejnosti, čímž mile překvapil všechny (nejen) filmové fanoušky. Po vleklých potížích to konečně vypadá na značné zlepšení jeho stavu.

Ještě nedávno byste režiséra Jiřího Menzela potkali na veřejnosti jen těžko. Slavný filmař se potýkal s vážnými zdravotními problémy, a tak ještě na jaře přebírala různá ocenění, která mu náležela, jeho manželka Olga. V posledních týdnech však konečně přichází ohledně jeho stavu jedna dobrá zpráva za druhou.

V červnu vyrazili manželé Menzelovi nejprve do Divadla na Vinohradech, kde Jiří v minulosti několik her režíroval, na inscenaci Bernarda Shawa Pygmalion. Dokonce se zde setkali s herci Tomášem Töpferem a Janem Šťastným. Režisér tehdy obdržel řadu povzbudivých vzkazů, které mu evidentně dodaly energii.

Menzel teď dokonce všechny překvapil, když si vyrazil do svého kadeřnického salonu, o čemž svědčí příspěvky na sociálních sítích. „Jsem vděčná za to, že ve své práci mohu poznávat tak úžasné lidi! Náš český mistr, oscarový režisér Jiří Menzel. Již čtvrtým rokem s Vámi, mistře, děkuji! Je mi ctí,“ napsala k nové společné fotografii jeho dlouholetá kadeřnice.

„Naše milá Sandro, my moc děkujeme za tebe,“ vzkázala kadeřnici Menzelová, která musí být rovněž nadšená z pokroku, který její manžel v posledních týdnech udělal. Ještě na jaře to s ním přitom vypadalo všelijak.

Teď už je jasné, že si oscarový režisér vede čím dál lépe. Jeho zdravotní stav se po infekci mozku, operaci a dlouhém umělém spánku konečně zlepšuje, a to i díky nepřetržité péči jeho manželky. Doufejme, že dobré zprávy od nich budou přicházet i nadále.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová