Rapper Leo Beránek u soudu kvůli mlácení lidí: Já nic, to samo, hájí se!

Leo Beránek 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. července 2019 9:32

Vyhlášený exhibicionista Leo Beránek má zase co vysvětlovat. Po ročním pobytu ve vazbě konečně stanul před soudem kvůli dvojici útoků vloni v květnu. Rapperovi, který už si v minulosti odseděl rok, hrozí tentokrát násobně delší trest.

Proslavil se jako účastník reality show Hotel Paradise, pak se snažil prosadit jako rapper. Nakonec to ale vypadá, že takhle díru do světa neudělá a naopak sám „v díře“ skončí. Devětadvacetiletý Leo Beránek totiž včera opět stanul před soudem kvůli dvěma případům napadení, za které mu hrozí trest až 12 let za mřížemi.

K prvnímu útoku došlo loni v květnu před klubem Ateliér na Starém Městě a ke smůle Beránka jej zachytila pouliční kamery. Oběť po něm skončila s otřesem mozku a otevřenou zlomeninou čelisti. Kontroverzní exhibicionista připouští, že muže napadl, podle jeho výpovědi však šlo o dealera, který mlátil před podnikem jiné lidi, dokonce i dívku.

Poměrně absurdní byla podle Blesku i jeho obhajoba. Kop označil za automatickou reakci z thajského boxu. „Já za to opravdu, opravdu nemůžu, že mi noha po téhle kombinaci úderů sama vykopne,“ přesvědčoval podle deníku soudkyni.

O pouhých pár dní později následoval druhý útok v parku v pražské Lhotce, kde měl Beránek srazit z lavičky invalidu chodícího o berlích, pak zbít mladíka a následně vyhrožovat zastřelením psa se střelnou zbraní přímo v ruce. Rapper se však hájí, že si lidé z parku útok vymysleli, prý jim pouze nadával.

Beránek sedí už přes rok ve vazbě, podle státní zástupkyně se dopustil těžkého ublížení na zdraví, pokusu o ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování se střelnou zbraní a trojnásobného výtržnictví. Za ublížení na zdraví a napadení veřejného činitele si už před pěti lety odseděl rok za mřížemi.

Témata: Leo Beránek