Falešná Ewa Farna vydírá fanoušky: Podvod s nemocným dítětem!

Ewa Farna 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. července 2019 14:57 | Aktualizováno: 23. července 2019 17:42

Zpěvačka Ewa Farna se stala na sociální síti terčem podvodníků, kteří jejím jménem žádají od fanoušků tak závratnou částku, že se vám z ní protočí panenky. Není přitom zdaleka první celebritou, které se v poslední době stalo něco takového.

Stále častěji se známé osobnosti stávají terčem různých podvodníků, kteří chtějí pomocí jejich jmen pokoutně vydělat peníze. Nedávno jsme vás informovali o případu, kdy neznámý pachatel bez jejího vědomí využívá tvář moderátorky Lucie Borhyové k propagaci přípravku na hubnutí. Nyní se terčem stala i zpěvačka Ewa Farna.

Jménem novopočené maminky se někdo snaží získat od jejích fanoušků stovky tisíc korun. Zpěvačka to dnes prozradila na svém instagramovém profilu, kde všechny své příznivce důrazně varovala, aby si dávali pozor, s kým jsou na sociálních sítích v kontaktu.

„Pozor na podvodníky! Tady si slečna dopisovala (myslí si) se mnou… Pak začalo vymáhání peněz skryté za operací novorozeněte. Je to nechutné, za hranou drzosti i legálního jednání,“ napsala Farna ke screenshotu konverzace, v němž se píše o celkové částce 40 tisíc eur (zhruba milion korun).

Dialog je už na první pohled podezřelý kvůli podivné češtině. Podvodník použil např. formulace „dítě bude brzy provozováno v nemocnici“ nebo „toto dítě potřebuje vaši podporu darováním“. To poukazuje na to, že jde nejspíš o cizince.

„Prosím, dávejte pozor, s kým si na netu opravdu píšete… a znova a pořád dokola, ověřovat zdroje je důležité,“ radí Farna, která neuvedla, zdali hodlá celou věc – podobně jako Borhyová – řešit s právníky.

Témata: Ewa Farna