Karel Gott se naštval kvůli knize: Už žádné o mně beze mě!

Karel Gott píše autobiografickou knihu 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. července 2019 9:31

Karel Gott se naštval kvůli knihám, které o něm v minulosti vyšly. Sám totiž momentálně připravuje autobiografickou publikaci, která bude podle jeho slov autentická. Mistr také prozradil, kdy by se měla dostat do prodeje.

Legendární zpěvák Karel Gott vydal na svých webových stránkách obsáhlý rozhovor s novinářem Milošem Skalkou, který vznikl u příležitosti 80. narozenin, které oslavil v neděli 14. července. V něm si mimo jiné postěžoval na mediální pozornost, která je věnována jeho rodině, ale prozradil také své plány na léto.

Mistr nejprve potvrdil, co už je známo z jeho instagramového profilu. „Mám už za sebou kratší dovolenou na Sardinii, kde mi tamní podnebí velmi vyhovuje, a kde jsem se věnoval především psaní knížky, ve které se ohlížím za svým životem,“ prozradil na webových stránkách.

Gott se dušuje, že nepůjde o knihu stokrát recyklovaných článků, výroků a příběhů, které se o něm dají najít na internetu, pospojovat a knižně vydat. „Tak to mnoho autorů již bohužel udělalo a vydali knihy o mně, ale beze mě,“ posteskl si.

Zlatý slavík momentálně prochází archivy, v nichž objevil některé klenoty. „Rozhodl jsem se, že pro čtenáře odtajním i archivní materiály, které teprve po letech začínají být zajímavé,“ svěřil se Gott.

Na závěr letošní jubilant oznámil, kdy připravovaná publikace vyjde. „Protože je můj život tak pestrý a bohatý, a chci, aby kniha byla jedinečná mým příběhem i obrazem, už teď tuším, že na ni budu ještě s grafikem pracovat přes Vánoce. Pak by vyšla, stejně jako film, začátkem jara,“ dodal legendární zpěvák.

Témata: Karel Gott