Karel Gott a ODPORNÉ KŠEFTY! Dělová rána, kterou nečekal!

Karel Gott píše autobiografickou knihu 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. července 2019 19:34

Pamětní eurobankovky s portrétem Karla Gotta mají sice nominálně nulovou hodnotu, cena, za kterou se prodávají, je ale mnohonásobně vyšší. Ještě nedávno se daly na internetu zakoupit i za 25 000 korun, každým dnem ale cena prudces toupá!

Speciální bankovky se začaly prodávat v neděli v 9 hodin v hudebním obchodě Supraphon Musicpoint v centru Prahy a zájem o ně byl obrovský. Někteří zájemci na ně dokonce čekali i několikadenní frontu.

Každý zájemce si však mohl pořídit pouze dvě bankovky. I přesto byla celá série vyprodaná během pouhých čtyř hodin. A jak se nyní ukazuje, řada nakupujících pro ně nešla sama. 

Na internetu jsou totiž k zakoupení sady bankovek, mnohdy i po čtyřech. To znamená, že lidé pro ně často vyráželi v páru. Ne však proto, aby si udělali radost, ale aby na Gottovi vydělali.

Bankovky totiž nyní nabízí po celém internetu. Aukční portály i bazarové servery jsou jich plné, a cena závratně stoupá. K sehnání jsou za 25 tisíc korun, ale i za 30, 40 nebo dokonce 50 tisíc korun.

Podle odborníků může cena bankovek ještě stoupat. Důvodem je jak malý počet vydaných kusů, tak obrovská popularita několikanásobného Českého slavíka i v zahraničí, především pak v německy mluvících zemích jako je Německo a Rakousko. K jejich větší žádanosti přispívá i to, že jsou očíslované, např. jedna eurobankovka má jeho rok narození, což přispívá k jejich unikátnosti.

Témata: Karel Gott