Popálená Týnuš Třešničková poprvé popsala, jak hořela!

Týnuš Třešničková poprvé promluvila o děsivém zážitku, ukázala popáleniny 12

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. července 2019 15:38

Popálená youtuberka Týnuš Třešničková poprvé popsala, co se loni v září stalo v restauraci v Istanbulu. Celý incident, při kterém byla popálena na třetině těla, označila za moment, který ji změnil život.

Popálená youtuberka Týnuš Třešničková promluvila poprvé od loňského nešťastného incidentu v istanbulské restauraci Nusr-Et, o tom co se na konci září 2018 stalo. Třešničková tehdy utrpěla popáleniny na třetině těla a následující měsíce strávila v péči tureckých lékařů. Do Česka se vrátila teprve v červnu.

S přítelem Viktorem Hajíčkem vyrazila do Turecka, jelikož chtěla navštívit Kapadocii. „Já jsem o tom místě snila už několik let zpátky, když jsem viděla u nějaké holčiny fotku a za ní bylo strašně moc horkovzdušných balonů,“ vysvětlila na úvod videa, v němž podává svědectví o hrůzném zážitku.

Youtuberka doufala, že se jí tento sen splní, ale absence přímého letu do této destinace znamenala, že museli s přítelem letět přes Istanbul. Tam absolvovali prohlídku města a pak vyrazili do restaurace, kde měli rezervovaný stůl. Vyrazili tam, ač byli unavení a moc se jim tam nechtělo. Ačkoliv disponovali rezervací, museli čekat na stůl, a tak je obsluha odeslala čekat k baru. To se ukázalo jako osudové rozhodnutí.

„U baru byl takový žlábek, kde byla možná nějaká tekutina, nejsem si jistá. Ten jeden barman to zapálil, nevím, čím to dělal, ale začal trošičku hořet ten žlábek okolo baru. Pak přišel moment, kdy já si teda nepamatuju, co se stalo, ale viděla jsem nějaký videa, co jsou na YouTube,“ popisuje Třešničková.

„Přišel nějaký druhý barman a měl kanystr s něčím, co doteď nevíme, co to bylo za kapalinu, a přímo přede mnou to chtěl nalít do toho žlábku, kde už to trochu hořelo. Nevím, proč to chtěl udělat, nevím, co se v tu chvíli stalo, ale začal nalévat tu tekutinu do žlábku a v ten moment to prostě vybouchlo,“ pokračuje popálená Češka.

Třešničková následně popřela, že by šlo o ohnivou show a oni se s přítelem tlačili do první řady. Ohňostroje a podobné věci prý nesnáší. „Já si první momenty vůbec nevybavovala, co se vlastně stalo. Jak to bylo hrozně rychlý, tak jsem jenom viděla černo, ale asi jsem jako stihla naštěstí zavřít oči,“ líčí youtuberka.

„Já si v první momenty myslela, že tam něco vybouchlo, že tam třeba spadla bomba, vůbec jsem nevěděla, že tam explodovala nějaká hořlavina a že já hořím. Jen jsem slyšela křik lidí a viděla to černo a v hlavě mi proběhla myšlenka, že asi třeba budu slepá. Pak jsem otevřela oči, když vlastně můj přítel přetáhl mikinu přese mě, aby uhasil ten oheň. Já už jsem jenom seděla na zemi a všichni vlastně stáli okolo mě a já si uvědomila, co se vlastně stalo,“ konstatuje Třešničková.

Není prý pravda, že by personál okamžitě zareagoval. Ač se na místě pracovala s hořlavinou, nebyl prý poblíž žádný hasicí přístroj. „Nejsem si jistá, jestli vůbec tam ten hasicí přístroj byl použitej, podle mě jakoby vůbec, protože přítel vlastně, kterého to taky zasáhlo, ale ne tolik jako mě, měl na sobě naštěstí mikinu, takže on si jí rychle přetáhl přes hlavu, tak se uhasil, a pak tu mikinu přetáhl i přese mě, aby k tomu ohni nešel vzduch, tak je úplně nejlepší někoho uhasit,“ říká zasažená Češka.

„Na jednu stranu jim to nemám za zlý, protože sama, kdybych tam byla, tak nevím, co bych dělala, jak bych se zachovala. Byly to opravdu sekundy, takže člověk je v šoku a neví, co má dělat, ale myslím si, že na to měl být připravený personál té restaurace, který se podle mě zachoval špatně a celkově ta organizace tam byla špatná. Mrzí mě, že to byla hloupá chyba, která se vůbec stát nemusela, kdyby byl ten personál dobře proškolenej a uměl zacházet s tou kapalinou,“ vysvětluje.

„Vím, že vypadám trochu jinak, měla jsem popálený úplně celý obličej i mi uhořelo maličko vlasů. Myslím, že nejhůř na tom byla tahle (pravá – pozn. red.) strana. Já jsem na sobě měla bundu, která mi naštěstí ochránila ruce, ale bunda samozřejmě končila tady (na zápěstí – pozn. red.). Plus jsem měla na sobě saténové tílko, které bylo samozřejmě strašně tenoučké, navíc jsem měla výstřih, takže dekolt na tom byl opravdu špatně. Plus jsem měla naštěstí podprsenku, která nepropustila ten žár, takže prsa mi to nespálilo,“ dodává s tím, že připravuje další videa, v nichž prozradí víc.

Témata: Týnuš Třešničková