Karel Gott ponížen skrytou kamerou: Němcům byl pro smích!

Karel Gott 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. července 2019 8:25

Legendární zpěvák Karel Gott se těší popularitě i v Německu, to ovšem neznamená, že si z něj naši sousedé nedokážou vystřelit. Úsměvná historka z minulosti ale Mistrovi, který je znám svým smyslem pro humor, moc radosti neudělala.

Nejen doma si Karel Gott budoval jméno, úspěšným zpěvákem byl i u sousedů v Německu, kde jsou jeho šlágry dodnes velice populární. Ve vzpomínkové knize Náš Karel ovšem jeho dlouholetý manažer František Janeček vzpomíná, že ani tam se mu občas nevyhnul nějaký ten trapas.

Legendární zpěvák mu prý jednoho dne sdělil, že pro něj má překvapení. Původně byl prý tajemný a nechtěl říct, o co půjde. „Až pak jsem se na naléhání dopídil, že prý zemřela jedna paní, jeho fanynka, která mu v Paříži odkázala salon Rolls-Royce a ještě snad nějaký statek v Německu, že tam musí zaletět k notáři,“ cituje Janečka Blesk.

Jenže na letišti, kde na něj čekal notář a limuzína, se ukázalo, že jde o podvod. Gott prostě a jednoduše naletěl skryté kameře, která byla tou dobou u našich sousedů velice populární. „Řekli mu, že podmínkou závěti je, že urně té paní musí hrát v jistých časových intervalech na klavír a podobně,“ vzpomíná Janeček na absurdní požadavky.

Gott, jinak známý svým smyslem pro humor, se v tomto konkrétním případě nesmál. Naopak se obával ostudy. „Karel se pak bál, jaký účinek to bude mít na jeho německé publikum. Byl z toho špatný,“ dodal jeho dlouholetý manažer. Dnes můžeme s klidem konstatovat, že Gottovi tato úsměvná historka nijak neuškodila.

Témata: Karel Gott František Janeček