Karel Gott a RAKOVINA: Už 15 let bych byl mrtvý!

Karel Gott 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. července 2019 19:50 | Aktualizováno: 13. července 2019 20:26

Rakovina udeřila! Před třemi lety se zítřejší oslavenec Karel Gott podruhé narodil. Lékaři mu sdělili, že porazil zákeřnou nemoc, které se odmítal vzdát. Rakovina mu byla diagnostikována v říjnu 2015, vyhlídky nebyly vůbec dobré. Mistr ale na prohry není zvyklý.

Karel Gott zítra oslaví 80. narozeniny, pravdou ovšem, je že by mohl klidně slavit dvoje. Letos na jaře to byly tři roky, co se legendární zpěvák podruhé narodil. 18. března 2016 média uvedla, že Gott zvítězil nad rakovinou mízních uzlin, kterou mu lékaři diagnostikovali v říjnu předchozího roku.

Loni na podzim Gott o hrozivé diagnóze promluvil. „Nedělal jsem si velké naděje. Pan profesor, který mě léčil, mi naznačil, a řekl to i mojí ženě, abychom počítali se vším,“ citoval tehdy Mistra deník Blesk.

V nejnovějším rozsáhlém rozhovoru pro německý list Stern pak Zlatý slavík přiznal, že od lékařů slyšel i další slova. „Lékař mi řekl, že kdybych onemocněl ještě o patnáct let dříve, už bych byl mrtvý,“ svěřil se Gott novinářům ze sousední země.

Zpěvák se ovšem zatvrdil a už pár dní po diagnóze podstoupil první chemoterapii. Díky neuvěřitelnému posunu v medicíně se tak z nemoci vyléčil a mohl se vrátit na pódia, ačkoliv jej v posledních letech zdravotní potíže pronásledovaly častěji, než bývalo zvykem. To však souvisí i s jeho rostoucím věkem.

Lékaři mu například doporučili, aby omezil počet hudebních vystoupení. Gott tak musel upustit od původního plánu oslavy zítřejších osmdesátin, který počítal s velkým koncertem v O2 aréně. Legendární zpěvák si ale vše vynahradí za pár dní na festivalu Benátská.

Témata: Karel Gott