VÁŽNÁ NEMOC? Jiřina Bohdalová přiznala: Nejsem na tom dobře!

Jiřina Bohdalová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. července 2019 8:55 | Aktualizováno: 14. července 2019 2:13

Byl by to trochu zázrak, pokud by Jiřina Bohdalová v 88 letech byla zdravá jako řípa. Oblíbená herečka přiznala, že se potýká se zdravotními potížemi, konkrétně má problémy s dechem. Jaké jsou její vyhlídky?

Herečka Jiřina Bohdalová přiznala zdravotní problémy. „Mám malou rozedmu plic,“ svěřila se Blesku s tím, že má naštěstí nejlepší doktorku, o čemž ji prý neustále přesvědčuje i ošetřující lékař legendárního zpěváka a nedělního oslavence Karla Gotta. Právě s Mistrem si volá, když jí není nejlépe.

„Volám, jestli nemá nějakého doktora, a většinou zjistím, že mám toho nejlepšího doktora. Stejně tomu bylo i při problémech s dechem,“ nechala se slyšet oblíbená herečka, která bývala vášnivou kuřačkou. Dlouho totiž měla problém s touto neřestí skoncovat.

„Zdraví je ta největší cenina, kterou máme,“ uvědomuje si Bohdalová, jejíž nemoc má tendenci se postupně zhoršovat. Typickým příznakem rozedmy je dušnost, která je nejprve přítomna jen při námaze. To je podle všeho případ populární herečky.

Rozedma plic je chronické onemocnění způsobené přepážek plicních sklípků. Postižený člověk při ní má problém vydechnout vzduch z plic a ten se v nich hromadí. Narůstajícím poškozením plicních sklípků se zmenšuje zdravá část plic.

Témata: Jiřina Bohdalová