Karel Gott otevřeně o rakovině: Drsné přiznání o zákeřné nemoci!

Karel Gott píše autobiografickou knihu 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. července 2019 13:49 | Aktualizováno: 9. července 2019 23:45

Karel Gott je oblíbený nejen v Česku, ale i v sousedním Německu! Německý magazín Stern před jeho 80. narozeninami přinesl s českou hudební ikonou velký a otevřený rozhovor!

Německá média o Gottovi hovoří jako o „Sinatrovi Východu“ a „zlatém hlasu z Prahy“. Poukazují také na fakt, že nechybělo moc a Gott se na zpěv nikdy nedal! Vyučil se totiž elektormotérem a hudbou si jen přivydělával.

Sám Karel Gott v rozhovoru promluvil i o velmi citlivém témat – nemoci, která u něj propukla v roce 2015. V tu chvíli prý měl doslova štěstí v neštěstí. Kdyby totiž onemocněl o pár let dřív, už by zřejmě nebyl mezi živými!

„Lékař mi řekl, že kdybych onemocněl ještě o patnáct let dříve, už bych byl mrtvý. Takže jsem tu, ale jen proto, že dnes technika a chemie a zkušenosti doktorů moje neuvěřitelné přežití umožnily," řekl Gott o své rakovině.

Zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin mu bylo diagnostikováno v říjnu 2015. jeho žena tehdy v prohlášení uvedla, že byl Gottovi při operaci náhlé příhody břišní diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom. Zpěvák podstoupil onkologickou léčbu. Dne 18. března 2016 média oznámila, že Karel Gott nad rakovinou definitivně zvítězil.

Témata: Karel Gott rakovina