Lucie Borhyová má pletky s policií: Reklama a podvod!

Borhyová, Lucie 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. července 2019 12:49 | Aktualizováno: 8. července 2019 22:30

Moderátorka Lucie Borhyová je během posledních dní v intenzivním kontaktu s policií. Za všechno může reklamní podvod, který jméno zprávařské hvězdy televize Nova zneužívá. Rozhořčená Borhyová se navíc ocitla pod palbou fanoušků.

Zatímco její fanoušci se na sociálních sítích ptali, kam vyrazila na dovolenou, televizní moderátorka Lucie Borhyová řešila docela jiné starosti. Jak informovala její domovská stanice prostřednictvím svého zpravodajského serveru TN.cz, internetoví podvodníci zneužili její jméno a fotky k falešné reklamě na přípravek na hubnutí. Případem se zabývá policie i právníci.

Právní zástupce televizní hvězdy Karel Čelikovský pro zmíněný web popsal, že se reklama tváří jako článek v lifestylovém časopise, jehož obsahem je rozhovor s Borhyovou, který má vypadat jako autentický. Co přesně v něm stojí?

Borhyovou dle článku zažalovala Aliance odborníků na výživu za to, že na televizní obrazovce řekla, že díky přípravku zhubla 10 kilogramů za sedm dní. Soud údajně vyhrála a jako odškodnění měla dostat 16 tisíc eur. Nic z toho však není pravda.

„Je zcela evidentní, že se jedná o podvod. Je nesmysl, že někdo za týden zhubne deset kilo. Již několik dní ji zahlcují zprávami na instagramu a facebooku nejrůznější lidé s dotazy, jestli to opravdu funguje a že si to také objednají, protože Lucii věří,“ uvedl pro TN.cz Čelikovský s tím, že Borhyová je z celé záležitosti velmi rozhořčená.

Podle právníků jde o parazitování na pověsti moderátorky, takové jednání vykazuje znaky trestného činu vůči Lucii i lidem, kteří si na základě falešné reklamy přípravek koupili. Podali proto trestní oznámení, kterým už se zabývá policie.

Témata: Lucie Borhyová