Obří manévry v Praze! Do Česka přijíždí Ed Sheeran!

Ed Sheeran

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. července 2019 8:00

Na letišti v pražských Letňanech dnes vystoupí britský hudebník Ed Sheeran. Koncert byl vyprodán po několika hodinách od spuštění předprodeje. Pořadatelé proto vzápětí přidali další koncert, který se na stejném místě uskuteční v pondělí. Policie upozornila, že v souvislosti s koncertem bude přijímat bezpečnostní opatření a návštěvníci koncertu musí počítat s dopravními uzávěrami.

Britský zpěvák, skladatel a textař, považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné hudební scény, přijede do Prahy v rámci svého evropského turné Divide 2019. Osmadvacetiletý hudebník má čtyři trofeje Grammy a pětkrát získal Brit Award. Jeho singl Shape of You se stal třetím nejprodávanějším singlem v Británii a vůbec nejčastěji streamovanou skladbou na Spotify. Na konci roku 2017 obdržel Sheeran Řád britského impéria za své hudební a charitativní aktivity.

Koncert provázejí bezpečnostní a dopravní opatření. Na zajištění pořádku se budou podílet policisté antikonfliktního týmu, dopravní a pořádkové policie, kriminalisté i městští strážníci.

Policie uzavře od rána komunikace v okolí letiště. Vjezd budou mít povolen pouze rezidenti a městská hromadná doprava. Celý den budou přemístěny zastávky autobusů v okolí stanice metra Letňany. Provoz metra bude posílen a po skončení koncertu bude prodloužen do 01:00 ráno.

Zatím nejvíce lidí do Letňan dorazilo v roce 2016 na koncert AC/DC, který sledovalo 60.000 fanoušků.

Témata: Ed Sheeran Praha