Komorník Freddieho Mercuryho ve Varech! Peter Freestone si zahrál i v Bohemian Rhapsody!

Peter Freestone 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. července 2019 19:54

Filmový festival v Karlových Varech si nenechal ujít ani Peter Freestone. Ten se řadu let staral o frontmana kapely Queen Freddieho Mercuryho a byl s ním i do poslední chvíle. Do Mall Parku dorazil společně s jediným Čechem, který se ve filmu Bohemian Rhapsody objevil, aby se společně setkali s fanoušky.

Oba dorazili v dobré náladě. “Moc jsem se sem těšil. Je to tu krásné, pěkné budovy, milí lidé, a hlavně ta úžasně vzrušující atmosféra festivalu, úplně to dýchá. Škoda, že nemáme čas se na nějaký film vyrazit podívat,” řekl Freestone, jenž má během prázdnin spoustu pracovních povinností, že se nemohl na festivalu zdržet déle. “Pro mě je vždycky dovolená, když se dostanu domů, jinak jsem pořád pracovně po světě,” dodal.

Podobně to má i Milan Šatník, mladý muzikant, který s Peterem dlouhodobě spolupracuje. Také díky němu tak trochu získal tu výjimečnou pozici jediného českého herce v celosvětově úspěšném filmu o Queenech.

“Petera znám, protože si dal kdysi misi naučit české muzikanty pořádně anglicky. Když jsem zjistil, že se v Londýně natáčí Bohemian Rhapsody, tak jsem mu volal, jestli by nebylo možné dorazit se podívat na natáčení. Peter mi po čase volal, že má pro mě dobrou zprávu - domluvil mi roli,” vypráví Šatník. “Byla to pro mě neuvěřitelná zkušenost”, uvedl.

Do Varů kvůli podpisu od Petera Freestona dorazila i plastiková queen Eva Feuerleislová. “Na žádnou párty, ani film, na to jsem už stará, ale kvůli fotce a podpisu všech knížek jsem s výletem do Varů neváhala”, pochlubila se s polovinou svojí knihovny.

Témata: Peter Freestone film Bohemian Rhapsody Freddie Mercury