Stav Ladislava Mrkvičky (80) se zhoršuje: Ve Varech na něj čekali marně!

film Staříci 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. července 2019 8:41

O tom, že stav herce Ladislava Mrkvičky (80) je hodně špatný, se mluví už delší dobu. Dřívější informace potvrzuje i fakt, že nepřijel na filmový festival v Karlových Varech, kde měl premiéru jeho poslední film Staříci. Diváky tak potěšil alespoň Jiří Schmitzer (69), který ve filmu hraje Mrkvičkova parťáka!

Mrkvička se úplně stáhl do ústraní. Už delší dobu bojuje s Parkinsonovou chorobou a depresemi. „Je to s ním špatné,“ tvrdí kolegové o Mrkvičkovi, který se proslavil třeba jako nadporučík Stejskal v seriálu Třicet případů majora Zemana. Zahrál si také učitele Emila Kintzla v seriálu Policie Modrava.

Čekalo se na to, jestli Herec dorazí do Varů, to se ale nestalo! „Nemůžu mezi vás ze zdravotních důvodů přijet. Moc mě to mrzí, ale nejde to,“ uvedl herec v omluvě, která byla přečtena na premiéře filmu Martina Duška (41) a Ondřeje Provazníka (41).

Na premiéru Staříků v Karlových Varech tak dorazil jen Mrkvičkův filmový parťák Jiří Schmitzer (69).

A o čem nový film Staříci vlastně je? Vlastovi a Tondovi již nezbývá mnoho let života, mají však před sebou jeden důležitý úkol – vypátrat a zabít komunistického prokurátora, který je v 50. letech odsoudil k trestu. Atypická road movie o dvojici bývalých politických vězňů, kteří se navzdory všem omezením a překážkám bijí za spravedlnost. Film byl natočen podle příběhu bývalého politického vězně Pravomila Reichla.

Témata: Ladislav Mrkvička Jiří Schmitzer film Staříci Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)