Jubilantka Naďa Urbánková: Zavzpomínala na těžké chvíle s rakovinou!

Urbánková, Naďa 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. června 2019 13:26

Zpěvačka Naďa Urbánková dnes slaví 80. narozeniny a hodlá razit heslo "po práci legraci". V rozhovoru k životnímu jubileu však zavzpomínala i na nejtěžší životní chvíle - před 10 lety jí lékaři diagnostikovali rakovinu.

Kromě zpěváka Karla Gotta patří k letošním významným jubilantům také jeho kolegyně, pětinásobná vítězka Zlatého slavíka Naďa Urbánková. Právě dnes slaví osmdesátiny, narozeninový den však stráví prací. Avšak najde si čas i na menší oslavu.

„Moje dcera Jana se nedala a hlásila: Mamuško, já to všechno zařídím! Proto jí taky říkám 'manaždcerka'! Dnes mám koncert v Řevnicích u Prahy, a pak asi nějaká oslava bude. Ale nic o ní nevím, protože je tajná!“ prozradila deníku Aha!.

I na dnešním koncertě se však oslavenkyně možná dočká nepochopitelných reakcí. „Když dnes vystupuju, vidím, jak se na mě lidi dívají s otázkou: Hele, babizna, kolik ono jí je roků? Má ještě svoje zuby? Proto, abych jim vzala vítr z plachet, říkám hned na začátku: Jmenuju se Naďa Urbánková,“ konstatuje zpěvačka s humorem.

Urbánková se svěřila, že už si přestala odečítat roky. Doslechla se totiž, že když si odečte jeden jediný den, tak stárne. Určitě ji však změnila i rakovina prsu, kterou jí lékaři diagnostikovali před 10 lety. Zpěvačka se ze svízelné situace naštěstí vyhrabala.

„Hlavně mi pomohly modlitby. Když jsem chodila na ozařování a jeho čas se prodlužoval, začala jsem dvěma otčenáši a končila asi u padesáti. To jsou chvíle, kdy musíte něčemu věřit,“ zavzpomínala Urbánková. 

Témata: Naďa Urbánková