Bohdalová šokuje na MFF Karlovy Vary: Podrobila je zdrcující kritice!

Jiřina Bohdalová (Foto: Petr Hloušek) 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. června 2019 10:25

Ani v 88 letech si legendární herečka nenechala ujít každoroční karlovarský filmový festival, jednu věc na něm však podrobila zdrcující kritice. Za ostrá slova si Bohdalová vzápětí vysloužila potlesk přítomných lidí.

Na 54. ročníku karlovarského filmového festivalu samozřejmě nemůže chybět legenda české kinematografie, osmaosmdesátiletá herečka Jiřina Bohdalová. Ta na sebe upozornila šokujícím výrokem při otevření festivalového domu České televize.

Poté, co z něj strhla pomyslnou plachtu a odhalila tak jeho podobu, odhalila rovněž, co si jako žena v pokročilém věku myslí o fenoménu sociálních sítí. „Nevím, jak tomu mladý říkají, ale myslím, že facebook. To je pěkná kravina,“ řekla dle Blesku během slavnostní ceremonie.

„Každý tam jen dává, co žere. Podle mě se ty lidi prostě jenom nudí a potřebují zaměstnat. Já mám aktivit až nad hlavu, a tak ten facebook nemám,“ vysvětlila Bohdalová, která si za svá slova vysloužila bouřlivý aplaus.

Legendární herečka na sebe strhla pozornost už během páteční procházky po červeném koberci. Zmatený moderátor totiž její doprovod, kamaráda Luboše Focka, přisoudil režisérovi Zdeňku Zelenkovi, který musel celou situaci vysvětlovat.

„Rozesmál mě venku moderátor, který řekl, že jsem partner pana Focka. Rád bych to rovnou uvedl na pravou míru – není tomu tak, Luboš je partnerem paní Bohdalové,“ konstatoval s humorem známý filmař, kterému bylo hned jasné, že tohle faux pas nikomu neunikne.

Témata: Jiřina Bohdalová Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)