Hvězda MFF Karlovy Vary Marek Eben: Tohle skrývá před lidmi!

Eben, Marek 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. června 2019 17:40

Oblíbený moderátor Marek Eben patří k lidem, kteří si celkem střeží své soukromí. Otázka tedy zní jasně – má před námi co skrývat? Soudě podle jeho chování na karlovarském filmovém festivalu ano.

Pro populárního moderátora Marka Ebena představuje karlovarský filmový festival hlavně práci, ale i tu si umí zpříjemnit svým oblíbeným alkoholickým nápojem. Fotoreportéři jej totiž přímo v dějišti festivalu zachytili, jak si schovává lahvinku oblíbeného rýnského Ryzlinku.

Lahev bílého vína si Eben odnesl do Grandhotelu Pupp, kde je během filmové přehlídky ubytován. „Víno je rozpouštěčem stresu a symbolem klidu a pohody,“ cituje Aha! známého moderátora. Na festivalu bude stres samozřejmě všudypřítomný, a tak se nemůžeme divit, že se Eben dobře zásobil.

„Na vínu mám rád překvapení, protože každý vinař, každý druh vína, každý rok je jiný. Víno se totiž mění stejně jako život. Nikdy nenajdete dva vzorky úplně stejné a probírat se jejich nekonečnou pestrostí a různorodostí je velká zábava,“ nechal se před časem slyšet Eben.

A co moderátora populární taneční soutěže v Karlových Varech vlastně čeká? Pro veřejnoprávní Českou televizi zde jako každý rok připravuje Festivalové vteřiny, které jsou originálním zpravodajstvím z dění v lázeňské metropoli.

K té má Eben poměrně blízko, jelikož místní kraj je mu dobře známý. Do centra festivalového dění to totiž herec a moderátor neměl nijak daleko, poněvadž má s manželkou Markétou nedaleko Karlových Varů dům.

Témata: Marek Eben Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)