Štěpnička zuří kvůli stávce v Národním divadle: Neumíš zpívat, ale lžeš a blbneš lidi!

Jiří Štěpnička a Alois Švehlík

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. června 2019 14:57 | Aktualizováno: 28. června 2019 17:59

Populární herec Jiří Štěpnička je vzteky bez sebe. Rozčílila jej stávka operního souboru Národního divadla, kterou vyhlásil Jakub Hrubý. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici se do něj Štěpnička pořádně opřel.

V Národním divadle se po letech zase dějí věci. Operní soubor ve středu vstoupil do stávkové pohotovosti a jeho zástupce tvrdil, že má podporu napříč celým divadlem. Oblíbený herec Jiří Štěpnička, který je zároveň šéfem odborářů činohry, to popírá.

„Není žádné napětí, a pokud jsem mluvil s kolegy z baletu, tak tam taky ne,“ řekl Štěpnička Radiožurnálu. Dvaasedmdesátiletý herec se nebojí označit viníka celé situace, pro kterého opravdu nemá lichotivá slova.

„Jeden člen, který se jmenuje Jakub Hrubý, on je sborista, nebo lépe řečeno byl, zpívat neumí, na jevišti se stydí, realizuje svůj život tím, že furt někde něco kecá o Národním divadle,“ nebral si servítky člen činoherního souboru.

Hrubý podle Štěpničky lže, jako když tiskne. „Je to člověk, který umí dost zručně hovořit a dovede oblbnout lidi. Situace je taková, že operní sbor prostě netvoří tu hodnotu představení. A on má pocit, že chce to divadlo řídit,“ nenechal na něm nit suchou.

„Nechápe, že si osobuje právo mluvit za celek, který vůbec ani nezná, čímž myslím činohru,“ konstatuje na rovinu Štepnička, který je rozmrzelý z toho, jak stávka poškozuje pověst Národního divadla. „Bezesporu. A mě to strašně rozčiluje,“ dodal populární herec.

Témata: Jiří Štěpnička Národní divadlo