Honza Musil dělá pokroky, ale… Hrozí zánět, musí to ven!

Honza Musil 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. června 2019 15:38 | Aktualizováno: 26. června 2019 22:18

Moderátor Honza Musil podstupuje poté, co si o Vánocích přivodil zlomeninu páteře, náročnou rehabilitaci. Už teď však ví, že ho v budoucnu čeká další operace. Sám si přeje, aby hned z několika důvodů proběhla co nejdříve.

Televizní moderátor Honza Musil se po vážném úrazu, který se mu přihodil o loňských Vánocích, dal dohromady dřív, než všichni čekali. Nadále sice podstupuje léčbu, zároveň však už chodí na několik hodin do práce. On sám je rád, že jsou pokroky vidět.

„Pro mě bylo významné to, že už dokážu dělat dřepy,“ svěřil se eXtra.cz. Sice prý udělá maximálně tři a má toho dost, ale k pocitu spokojenosti mu to bohatě stačí. „Dokonce se zvednu a nemusím se u toho držet. To je pro mě důležitá změna a mám z ní radost,“ neskrýval nadšení.

Původně přitom hrozilo, že zamíří do specializovaného zařízení s poněkud odlišným programem. V rehabilitačním ústavu v Kladrubech by podle svých slov třičtvrtě dne proležel čekáním na kůry. S doktory byla naštěstí rozumná řeč.

„S lékaři jsme se dohodli, že v Motole, kam chodím na rehabilitace a fyzioterapie, je to pro mě lepší. Už znají moje tělo a vědí, co potřebuju. Navíc mohu být doma, což pomáhá na psychiku. A přirozený pohyb do schodů nebo na zahradě je pro mě lepší,“ konstatuje oblíbený moderátor.

V létě jej čekají kontroly či různá vyšetření a brzy snad také operace. „Musí to jít ven už kvůli hrozbám zánětu. Daleko horší by bylo mi to vytahovat třeba v pětašedesáti. Tyto operace trvají a člověk je pak v narkóze, která je ve vyšším věku riziková, moc dlouho,“ vysvětluje Musil.

Témata: Jan Musil