Gottova hospodyně na rovinu: Karla už nikdy neuvidím! Může za to Ivana!

Karel Gott s ženou Ivanou 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. června 2019 9:25 | Aktualizováno: 27. června 2019 22:01

Dlouholetá hospodyně zpěváka Karla Gotta Jaromíra Jandová se smířila s osudem. Nedostala pozvání na jeho narozeninovou oslavu a tuší, že už Mistra nikdy neuvidí. Komu to dává za vinu?

Pětaosmdesátiletá Jaromíra Jandová dělala Gottovi a jeho rodičům téměř 40 let hospodyni, která nikdy nezapomněla na narozeniny zpěváka. Na páteční oslavu v Divadle Na Jezerce však pozvánku neobdržela, a tak oslavenci ani nemusela dělat jeho oblíbený dort s pudinkem. „Nedostane ho a gratulovat se také nebude,“ říká rezolutně v rozhovoru pro Aha!.

„Nejsme s Karlem v kontaktu takové tři roky,“ vysvětluje svůj skálopevný postoj. Přitom ještě v roce 2015, kdy Gott onemocněl rakovinou mízních uzlin, spolu v kontaktu byli, dnes je ale všechno jinak. „Řeknu vám to takhle: Může za to jeho paní a nechci to rozebírat,“ pokračuje hospodyně.

Dnes už si ani nezavolají, Jaromíra se o to naposledy pokusila loni o Vánocích. „Volala jsem mu bezmála pětkrát, nevzal mi to a nezavolal zpět. Tak jsem volala jí, také několikrát, ale ani ona to nevzala,“ popisuje Jandová.

Po neúspěšném pokusu o spojení se tedy smířila s osudem. „Řekla jsem si, že to je jasná odpověď a že holt Karla už nikdy neuvidím a neuslyším a je dobré se s tím smířit,“ konstatuje zpěvákova dlouholetá hospodyně.

Gott jí dokonce před třemi lety přestal posílat slibované dvě třetiny platu, aby ji zajistil až do konce života. „Vysvětlili mi, že jejich dvě malé dcerky chodí na drahé školy a já mám přece děti, které se mohou postarat,“ dodává Jandová.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová