Exmilenci Bartošové (†48) Macurovi hráblo? Tohle se jen tak nevidí!

Zdeněk Macura na Letné 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. června 2019 10:29

Samozvaný ochránce žen a bývalý milenec Ivety Bartošové (†48) Zdeněk Macura (44) patří k těm, kteří do roztrhání těla hájí premiéra Andreje Babiše (ANO). Dokonce riskoval zdraví a vydal se na nedělní demonstraci na Letnou!

„Vážení, tak jsem byl na Letné a opravdu je tu hodně lidí. Obavy , že by mé tričko mohlo být jako červený hadr pro býka se nepotvrdily,“ uvedl Macura, který se vydal mezi desetitisíce Babišových odpůrců v tričku s nápisem „Stop týrání Babiše“.

A i když se bál, že by mohlo dojít úrazu, nic takového se prý nestalo. „Lidi byli v poklidu, nikdo na mě nic nepokřikoval, spíš se občas chtěl někdo se mnou vyfotit,“ prozradil Macura.

Přestože lidé se k němu chovali slušně, řečníci na pódiu ho nepřesvědčili, aby přestal Babiše hájit. „Takže musím ubrat s tou kritikou, lidi celkem slušní. Nicméně poslechl jsem si hlavního řečníka Mináře a nepřesvědčil mě, vyzýval k odstoupení AB za věci, o kterých se vědělo před volbami a což z mého hlediska nemá hlavu ani patu,“ shrnuje vystoupení

Ani další projevy ho neoslovily. „Pak další řečníci vinili AB také ze špatné ochrany přírody a malé ochrany klimatu. Někteří paradoxně vinili AB z ohrožování demokracie, ale AB žádné volby nebo politické práva nehodlá rušit a ani na to nemá sílu a je to absolutně nerealistické,“ píše Macura na facebooku.

Závěry z akce jsou prý ale přesto pozitivní. „Snažil jsem se trochu nasát atmosféru a víc pochopit motivace tolika lidí. Za úspěch považuji, že mě nikdo nenapadal a tak mám větší víru v to pozitivní v lidech,“ dodal.

Témata: Zdeněk Macura Andrej Babiš proti Babišovi (Letná 23. 6. 2019) demonstrace