Ringo Čech se rozzuřill na oslavě Gotta: Jste nuly! ... sluníčkáři a fašisti!

František Ringo Čech 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. června 2019 9:24 | Aktualizováno: 26. června 2019 0:11

Snad opravdu každý dobře ví, že František Ringo Čech má prořízlou pusu. Co si však dovolil na páteční oslavě osmdesátých narozenin zpěváka Karla Gotta, to by čekal málokdo. Ringo totiž některé z přítomných označil za nuly.

„Krásný to bylo. Takovou sešlost naší branže, takový upřímný vystoupení, co jsem zažil, to se bude těžko dávat dohromady ještě jednou,“ řekl Blesku Karel Gott při odchodu z páteční narozeninové oslavy, na které nechyběl ani hudebník a známý bavič František Ringo Čech, který se rovněž postaral o to, že půjde o nezapomenutelný zážitek.

Zatímco většina vystupujících hostů zpívala, Ringo Čech se ujal mikrofonu z docela jiných důvodů. Gratulaci k Mistrovým osmdesátinám se rozhodl pojmout osobitě, čemuž se v jeho případě snad nikdo nemohl divit. Gottovi totiž pogratuloval improvizací, v níž reagoval na dění kolem sebe.

Čech se v ní opřel do takových zpěvaček, jakými jsou Eva Pilarová, Marta Kubišová nebo Lucie Bílá. Ty všechny se dozvěděly, že jsou nuly. „Já jsem to ale takhle vůbec nemyslel. Jenom jsem řekl, že zpívat Karlu Gottovi je nehorázná drzost, že ti lidé jsou nuly, protože před ním může člověk jenom klečet a mlčet, nic víc!“ hájil se Ringo podle Blesku.

„Já ale vážně nechtěl nikoho urazit. Také jsem řekl něco v tom smyslu, že velkolepější oslavu než tuto už nikdo z nás nezažije, protože Karel stmelil všechny – sluníčkáře, fašisty, demokraty… No to je přece svatá pravda,“ dodal oblíbený umělec.

Otázkou je, jestli si i on po svém improvizovaném vystoupení vysloužil pozvánku na oslavu Gottových devadesátin. Legendární zpěvák si totiž spolu s některými přáteli slíbil, že se na stejném místě, tedy v Divadle Na Jezerce, sejdou i za deset let.

Témata: František Ringo Čech Karel Gott