Jágr o Babišovi a demonstracích: Prozradil, co přesně mu vadí!

Jaromír Jágr 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. června 2019 12:13 | Aktualizováno: 24. června 2019 22:18

Legendární hokejista Jaromír Jágr se vyjádřil na adresu demonstrantů proti úřadujícímu premiérovi Andreji Babišovi. Pro protestující přitom zdaleka neměl jen slova obdivu. Češi se podle něj chovají k sobě navzájem opravdu špatně.

Před lety bylo o hokejistovi Jaromíru Jágrovi známo, že podporuje jednu z tradičních porevolučních politických stran. Dnes si můžeme jen domýšlet, kdo má jeho důvěru, zdali je to kupříkladu premiér Andrej Babiš, proti kterému včera v Praze na Letné demonstrovalo čtvrt milionu lidí. Jeden deník se Jágra zeptal, co si o této občanské iniciativě myslí.

Legendární „osmašedesátka“ má dojem, že skutečný problém je jinde. „Vadí mi, že tady nikdo nikoho nerespektuje. Není ani tak důležité, kdo vládne, ale že tu chybí lidskost,“ prohlásil útočník Kladna pro Blesk.

„To, že někdo má jiný názor než ty, neznamená, že je špatný člověk, nebo že s ním v životě nebudeš mluvit. Měli bychom být v první řadě lidi,“ vyjádřil se Jágr k současné atmosféře v české politice, ale i celé společnosti.

Sám hokejista se před časem dostal pod palbu kritiky kvůli politickým záležitostem. Byl totiž součástí delegace prezidenta Miloše Zemana v Číně, kde podle svých slov pouze propagoval hokej. Řada českých občanů ovšem byla jiného názoru.

Možná i svým kritikům adresoval následující slova. „Připadá mi, že se jeden k druhému chováme fakt špatně. Ale možná je to jenom můj názor. A díky tomu, že jsem tady v ČR delší dobu, tak si toho všímám víc a víc a víc,“ dodal Jágr na závěr.

Témata: Jaromír Jágr Andrej Babiš proti Babišovi (Letná 23. 6. 2019) demonstrace