Hana Hegerová uvězněná ve vlastním bytě: Odcházejí jí ledviny!

Hegerová, Hana

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. června 2019 11:07 | Aktualizováno: 20. června 2019 12:09

Nekorunovaná královna československého šansonu Hana Hegerová ukončila svou kariéru v roce 2011. Mnozí by přesto dali všechno za to, aby ji mohli ještě jednou slyšet zpívat naživo! To se ale už zřejmě nikdy nestane!

Přátelé Hany Hegerové sice připravují koncert k jejím říjnovým 88. narozeninám, ona sama na něm ale nevystoupí! Důvodem je její neustále se zhoršující zdraví! „Trápí mě všechno,“ posteskla si dáma s nezaměnitelným hlasem.

„Na veřejnosti se neukážu. Bude to ale koncert o mně beze mě. Budou tam známí zpěváci, kteří zazpívají skladby, které jsem měla v repertoáru. Každopádně já osobně tam nebudu, ale pokud se to natočí, tak se velmi ráda podívám,“ prozradila Hegerová.

V posledních letech skoro vůbec nevychází ze svého bytu na Staroměstském náměstí v Praze. „Ven moc nechodím. Ani nemůžu. Mám do bytu mnoho schodů a překonat tyto schody je očistec,“ postěžovala si. Když už se ven dostane, je to převážně kvůli hospitalizaci. Každého půl roku navštěvuje Rehabilitační nemocnici v Berouně.

„Jsem u vás již popáté a trápí mne všechno! Žel bohu, nemám zdravé ledviny a díky profesorovi Neužilovi z nemocnice Na Homolce jsem se dostala až k vám. A už bych neměnila. Vracím se každého půl roku. Já jsem svým způsobem zodpovědná, denně doma dělám několik směšných pohybů a snažím se, ale jsou věci, které sama neudělám,“ prozradila v rozhovoru pro web nemocnice.

„Jen díky holím se dopravím tam, kam musí každý sám, a zase zpět. Vzhledem k tomu, že potřebuji pít hodně tekutin, tak bych musela mít stále někoho u sebe, aby mi pomohl. Nemůžu sestřičky takto obtěžovat,“ práskla na sebe šansoniérka.

Trápí ji nejen ledviny, ale i další zdravotní problémy. „Nedobré je i to, že každým rokem spadnu. Je v tom prostě pravidelnost. Tady jsem tudíž vděčná za veškerou pomoc a možnost jednolůžkového pokoje. Léta žiju sama a jsem na to tak zvyklá. Nechci nikoho obtěžovat, asi je v tom i trocha sobeckosti. Sobeckosti proto, že už jsem ve věku, kdy nechci řešit vhodnost zapnutí televize a její hlasitost.,“ pochvaluje si píči, které se jí v Berouně dostává.

Témata: Hana Hegerová