Uvězněný Řepka očima spoluhráče: Jsem v šoku! Pak řekl, jak se choval!

Tomáš Řepka 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. června 2019 12:16 | Aktualizováno: 19. června 2019 15:29

Nejslavnější český vězeň současnosti Tomáš Řepka poutá pozornost i na sousedním Slovensku, vždyť v reprezentaci debutoval ještě v dresu Československa. Jeden z tamních deníků vyzpovídal jeho někdejšího spoluhráče. Igor Žofčák neskrýval šok, pak se rozpovídal o Řepkově chování.

Slovenský fotbalista Igor Žofčák ještě neví, jak vypadá život „po fotbale“, ale svého někdejšího spoluhráče z pražské Sparty Tomáše Řepku, který byl nedávno uvězněn za zpronevěru a poškozování práv exmanželky, by si měl vzít jako odstrašující příklad. „Na Tomáše nemůžu říct jedinou špatnou věc,“ řekl přitom slovenskému deníku Pravda.

Žofčák se nechal slyšet, že by ho nikdy nenapadlo, jak Řepka skončí. „Jsem v šoku, co se kolem něj dnes děje a o čem všem se píše. Opakuji, v šatně to byl fajn chlapík bez velkých manýrů,“ konstatuje záložník Michalovců, který si nevzpomíná, že by Tomáš žil nějak okázale. „Možná si občas koupil dražší auto, tam dokázal pustit žilou, ale to je asi tak všechno.“

Jaký byl Řepka ve fotbalové kabině? „Neřekl bych, že byl absolutní sólista, ale od ostatních si držel mírný odstup. Některé hráče si nechtěl příliš pouštět k tělu. Nechci tím říct, že by nebyl kamarádský typ, to rozhodně ne. Vždy uměl ostatním poradit, popovídat si, zasmát se,“ vzpomíná Žofčák.

Sám přiznává, že nebyl jeho nejlepší kamarád a na kafe spolu nikdy nechodili. Zároveň s ním však neměl ani žádný konflikt nebo problém. „Možná s někým jiným svoje vnitřní obavy sdílel,“ uvedl slovenský fotbalista pro deník Pravda.

„Já jsem si nikdy nemyslel, že ten chlap bude mít někdy problém,“ smutně přiznává na závěr Igor Žofčák.

Témata: Tomáš Řepka