Karel Vágner prodal vydavatelství: Vadí mu situace v branži!

Karel Vágner

Autor: stars24.cz, ČTK

18. června 2019 19:10

Hudebník a producent Karel Vágner prodal své vydavatelství a uměleckou agenturu Multisonic čelákovickému výrobci CD a DVD nosičů Fermata. Uvedl to dnes server E15.cz. Fermata získala Vágnerův většinový podíl i podíly dalších akcionářů. Cenu transakce žádná ze stran nezveřejnila. Multisonic, který Vágner spoluzaložil roku 1990, měl podle serveru loni tržby kolem pěti milionů korun a čistý zisk přes milion. Fermata měla podle posledních zveřejněných údajů v roce 2017 tržby 288 milionů a ztrátu 14 milionů Kč.

"Chci se nadále věnovat hlavně filmové produkci, mimo jiné pro mého syna a rybáře Jakuba Vágnera," řekl serveru Karel Vágner. Za jeden z důvodů prodeje označil hudebník situaci ve vydavatelské branži. "Ve chvíli, kdy něco vydáte, visí deska během krátké doby někde na internetu," uvedl. Vedení vydavatelství Multisonic se podle Vágnera po prodeji měnit nebude.

Hudebník, textař, producent a skladatel Karel Vágner prošel během života řadou kapel. Známý je hlavně díky dlouholeté spolupráci se zpěvačkou Hanou Zagorovou.

Kariéru začínal s Greenhorny, později hrál s Karlem Vackem mladším, v Tanečním orchestru Československého rozhlasu, ale například i v Semaforu u Jiřího Šlitra a Jiřího Suchého. Je také autorem řady hitů, napsal například hudbu k písni Holky z naší školky dua Petr Kotvald a Stanislav Hložek.

Témata: Karel Vágner