Zlatá hokejka: Pastrňák opět vítězí! Přijde Jágr o rekord?

David Pastrňák 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. června 2019 12:14 | Aktualizováno: 18. června 2019 12:39

Útočník Bostonu David Pastrňák potřetí v řadě kraloval v anketě o nejlepšího českého hokejistu Zlatá hokejka. Už za rok tak může dorovnat jeden z rekordů legendárního Jaromíra Jágra, který si sošku odnesl celkem dvanáctkrát.

Ačkoliv by si Jaromír Jágr dozajista přál, aby se jeho jméno skloňovalo v souvislosti se Zlatou hokejkou, v posledních dnech se v médiích propírá spíš jeho rozchod s modelkou Veronikou Kopřivovou. V hlasování o nejlepšího českého hokejistu si na něj letos nikdo nevzpomněl, a tak může už v příštím roce přijít o rekord.

Včera totiž už potřetí v řadě kraloval útočník Boston Bruins David Pastrňák. Pokud jeho jméno zazní i loni, dorovná Jágrův rekord v počtu nepřetržitých vítězství v anketě. Legendární „68“ zvítězila mezi lety 2005 a 2008 čtyřikrát v řadě.

Pastrňák letos dokráčel s Bostonem do finále play-off NHL, tzv. Stanley Cupu, které vyvrcholilo jen před pár dny. Proto u něj stále převládalo zklamání. „Ta poslední porážka i po těch pár dnech pořád hodně bolí. Je to vzpomínka do konce života a velké zklamání, ale zároveň i velká zkušenost. Jsem rád, že jsem si mohl zahrát ve finále, a doufám, že ještě nějaká šance přijde,“ nechal se slyšet.

Těsný souboj o druhé místo ovládl centr San Jose Sharks Tomáš Hertl před kapitánem reprezentace Jakubem Voráčkem, který dovedl národní tým ke čtvrtému místu na nedávném MS. Z hráčů působících v tuzemsku se do elitní desítky propracovali plzeňští Jan Kovář (8.) a Milan Gulaš (10.).

O další rekordy se však Jágr obávat nemusí. Legendární hokejista s číslem „68“ nadále kraluje v počtu vítězství ve Zlaté hokejce, kterou ovládl dvanáctkrát. Naposledy se mu to podařilo v roce 2016 ve 44 letech, což z něj činí nejstaršího vítěze ve více než padesátileté historii ankety.

Témata: David Pastrňák zlatá hokejka Jaromír Jágr Jakub Voráček Tomáš Hertl