Martha Issová promluvila o filmu Zátopek: Manželka Dana zuřila!

Martha Issová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. června 2019 21:55

Herečka Martha Issová dostala v připravovaném filmu Zátopek hlavní vedlejší roli manželky legendárního běžce Dany, která je dodnes naživu. Issová krátce po začátku natáčení prozradila, co Dana Zátopková na záměr filmařů řekla.

Její manžel David Ondříček nedávno začal natáčet film Zátopek o legendárním běžci a svou roli v něm dostala i herečka Martha Issová. Má totiž ztvárnit Zátopkovu manželku Danu, která si i ve svých 96 letech udělala čas, aby se s Issovou sešla.

Zatímco k volbě filmové představitelky sebe sama se nevyjádřila, jinak řekla, co měla na srdci. „Baví se se mnou velmi vřele, i když mi díky svému břitkému humoru dala při našem prvním setkání docela čočku,“ popsala Issová v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

„Říkala mi, že když se o nápadu na film poprvé dověděla, tak byla zuřivě proti tomu, ale teď už jí ten zuřivý odpor trochu pustil a máme si prý dělat, co chceme,“ pokračovala oblíbená herečka.

Zátopková prý jako sportovkyně nechápe, proč mají filmaři takovou touhu jejich příběh znovu odvyprávět. „Síla sportovních výkonů je totiž podle ní jedinečná jen ve chvíli, kdy se odehrávají, a nedá se nijak zopakovat a uměle vytvořit nějakými herci,“ tlumočí Issová, co jí manželka legendárního běžce sdělila.

I proto bere herečka natáčení opravdu vážně, dokonce je svěřenkyní trenéra olympijské vítězky Barbory Špotákové. „Můj hod se ale naštěstí do filmu pravděpodobně nedostane a půjde hlavně o to, abych vypadala dobře v momentech před a během odhodu,“ vylíčila v rozhovoru pro zmíněný server.

Témata: Martha Issová Dana Zátopková