Simona Stašová to doma neměla lehké: Drsná slova od Bohdalové!

Simona Stašová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. června 2019 21:09

Příkladů opravdu úspěšných dětí, kteří se vydali ve stopách rodičů, je málo. Herečce Simoně Stašové se ze stínu Jiřiny Bohdalové vystoupit podařilo. Slavná maminka jí přitom původně od umělecké dráhy zrazovala.

Nálepky „dcera Jiřiny Bohdalové“ se herečka Simona Stašová zbavila už dávno, ačkoliv její začátky v této profesi nebyly vůbec jednoduché. Byla to totiž právě její maminka, která ji před uměleckou kariérou předem varovala.

Když se Stašová v patnácti letech hlásila na konzervatoř, dle týdeníku Sedmička jí Bohdalová řekla následující: „Je ti jasný, že je to džungle, že tam skutečně přežijí jen ti nejsilnější? Jestli na to nebudeš mít, tak to radši nedělej. To je velké odříkání, velká řehole, a jestli nebudeš chtít být mezi prvníma, tak radši dělej něco jinýho, nebuď tak na světle.“

Stašová však měla vlastní hlavu a rozhodla se vydat ve stopách slavné maminky. Na moment, kdy vystoupila z jejího stínu, si vzpomíná dodnes. „Teprve až ve čtyřiceti letech jsem díky Pelíškům prostřelila do první ligy,“ popisuje s odstupem času Stašová.

„Do čtyřiceti let jsem byla taková ta: ‚Která ona to je? To je dcera Jiřinky Bohdalové.‛ Až po čtyřicítce jsem získala své jméno Simona Stašová a jsem za to vděčná,“ konstatuje oblíbená herečka.

Na závěr Stašová prozradila, jakou vlastnost mamince dodnes závidí. „Moje máma si vždycky vybírala ty nejlepší parťáky vedle sebe, protože správně říká, že dobrý partner vás táhne nahoru a špatný vás táhne dolů,“ říká dcera Jiřiny Bohdalové.

Témata: Simona Stašová Jiřina Bohdalová