Jiří Kajínek nekompromisně o situaci Řepky: Svinstvo!

Tomáš Řepka 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. června 2019 19:41 | Aktualizováno: 16. června 2019 23:30

Bývalý fotbalista Tomáš Řepka je za mřížemi v nezáviděníhodné situaci. Převezli jej totiž na Bory, kde strávil část svého trestu i omilostněný vrah Jiří Kajínek. Ten teď promluvil o tom, jak to v této věznici funguje.

Nejslavnější vězeň současnosti Tomáš Řepka byl Vězeňskou službou v tichosti převezen do věznice na Borech, kde si řadu let svého trestu odseděl i omilostněný vrah Jiří Kajínek. Podle jeho názoru tam nečeká bývalého fotbalového reprezentanta nic lehkého.

„Oni mu budou pořád závidět, protože to je člověk, který je známější než oni. V tom vězení je tolik kreatur, tolik blbečků a idiotů a feťáků s vypatlanýma mozkama,“ popsal Kajínek Blesku, jak to v plzeňské věznici vypadá.

Za „svinstvo“ pak označil jednání dozorců, kteří údajně dali Řepkovi papír, na který měl napsat jména pěti lidí, jimž bude umožněno jej navštívit. „Že by Řepkovi dali tiskopis, kde si může napsat pět lidí? To je sice hezký, ale protizákonný!“ konstatuje omilostněný vrah, ovšem dodává, že existují i vězni, kterým bachaři návštěvy vůbec nepovolí.

Jednou z mála Řepkových možností, jak věci ovlivnit, je žádost o přeložení jinam, podle Kajínka by to však nic neřešilo. „Vězení jako vězení. Na Borech jsou cely, kde je hodně lidí pohromadě, ale taky můžou snad být i po dvou,“ tvrdí.

S vypětím všech sil nakonec nalezl na Borech i jednu pozitivní věc – kantýnu. „Dalo se tam koupit úplně všechno,“ vzpomíná. Sluší se však říct, že Kajínek tam naposledy seděl už v roce 2005.

Témata: Tomáš Řepka Jiří Kajínek