Karel Gott má tajemství: Devastující zranění kvůli...

Karel Gott 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. června 2019 9:26 | Aktualizováno: 16. června 2019 23:14

Pokud se domníváte, že se Karlu Gottovi až donedávna vážné zdravotní problémy vyhýbaly, tak se mýlíte. Legendární zpěvák totiž tajil, že se kdysi dávno tak vážně zranil, že málem přišel o důležitou část těla.

V poslední době si Karel Gott prošel řadou vážných zdravotních problémů, přitom dřív si o něm každý myslel, že je zdravý jako řípa. Pravda je ale taková, že se mu zdravotní potíže nevyhýbaly ani v minulosti. A občas to bylo dost vážné.

V knize Náš Karel na jeden takový případ zavzpomínal jeho dlouholetý manažer František Janeček. Ten si totiž jednoho dne všiml Gottova podezřelého chování, které – jak se nakonec ukázalo – bylo následkem těžké autohavárie.

„Přistihl jsem ho totiž, že si pořád sahá na nos, jako by ho svědil. Podezíral jsem ho, že si nechal udělat plastiku, ale zapřísáhl se, že ne, ale že měl havárii s autem, a že mu ten nos šili,“ prozradil Janeček ve vzpomínkové knize. O bouračce se před časem rozpovídal i sám Gott.

Za volantem tenkrát seděl zpěvák Milan Chladil, který slavnějšímu kolegovi předváděl nový jeep. „U náměstí Jiřího z Poděbrad Milana přestal v zatáčce jeep poslouchat. Narazili jsme do stromu, já jsem prolítl hlavou oknem,“ cituje Aha! Gottův popis nehody.

Za nimi jel naštěstí textař Jiří Štaidl, který Mistra ihned odvezl do nemocnice. „Profesor Sedláček mi tehdy řekl, že kdybych přijel o chvíli později, tak by mi nos nezachránil,“ přiznal Gott o mnoho let později.

Témata: Karel Gott