Manévry kvůli Řepkovi: Fotbalista mezi vrahy a feťáky!

Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. června 2019 16:21

Vězeňská služba dnes pořádá manévry kvůli osobě odsouzeného fotbalisty Tomáše Řepky, který se dnes z pražské Ruzyně přesouvá do věznice ve Vinařicích u Kladna, kde si má odsedět prakticky celý dvouapůlletý trest. Jaké přivítání ho tam čeká?

Teprve před patnácti dny nastoupil fotbalista Tomáš Řepka, kterého odsoudili ke dvěma a půl letům vězení za zpronevěru a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové, do výkonu trestu v ruzyňské věznice. Zvykat na tamní režim si však nemusel, jelikož už dnes ho čeká převoz na nové místo.

Konkrétně jde o nechvalně proslulou věznici ve Vinařicích u Kladna, kam má být podle Blesku během dnešního dne přesunut. Jde o zařízení v kategorii s ostrahou se středním a vyšším stupněm zabezpečení.

Kapacita věznice je 890 odsouzených, při plném stavu by hrozilo, že bude mít Řepka až pět spolubydlících. Přitom nemusí jít o žádné nazdárky, trest si zde totiž odpykávají drogově závislí nebo vrazi. Dohlíží na ně 225 příslušníků Vězeňské služby.

Dozorci mají s odsouzeným fotbalistou neustále problémy. Minulý týden museli vyvracet nepravdivé a nesmyslné informace o jeho pobytu ve výkonu trestu. Nedá se však vyloučit, že se různé spekulace o Řepkově speciálním režimu objeví i po jeho přesunu do jiné věznice.

V tom případě bude Vězeňská služba nejspíš nucena zopakovat, že je Řepka ve standardní věznici se standardním režimem a rozhodně nemá žádné nadstandardní výhody, což už ostatně musela jednou učinit. Spousta Čechů tomu však nevěří.

Témata: Tomáš Řepka