"To je ostuda! Pr*ser!" Jiří Pomeje (†54) nemá klid ani po smrti!

Jiří Pomeje 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. června 2019 9:12 | Aktualizováno: 5. června 2019 14:08

Od smrti herce, producenta a dabéra Jiřího Pomeje (†54) uplynuly už tři měsíce. Jak se ale zdá, o jeho ostatky nikdo zájem nemá! Urna s popelem totiž dodnes leží v českobudějovickém krematoriu, protože si ji nikdo nevyzvedl!

Pomeje, který prohrál vleklý boj s rakovinou, zemřel před čtvrt rokem. „Jirka dosud pohřben není,“ přiznal teď Blesku tatínek Jiří Pomeje st. (76) s tím, že popel jeho syna je stále ještě v krematoriu.

„Bohužel. Doufám ale, že tuhle situaci brzy vyřešíme,“ postesk si hercův otec. Dodal také, že rodina nemá nikde žádný hrob a že se tudíž musí koupit na hřbitově místo a zbudovat místo posledního odpočinku speciálně pro jeho syna.

Ze situace není nadšený ani Pavel Pásek (52), Jirkův mecenáš a kamarád, který s ním byl až do konce. „To je pěkná ostuda! Spíš průser, že Jiřin nemá ještě klid. Pomohl bych moc rád, ale respektuji, že je to věc rodiny,“ říká.

A i když se zdá, že Pásek svými slovy rodině nepřímo naznačuje, že by se o hrob a jeho zaplacení postaral, Pomejeho rodina mu údajně nechce být nic dlužná. Tvrdí to alespoň zdroj Blesku.

Zatím ani není jasné, kde bude Pomejeho hrob, Zdá se, že v rodných Českých Budějovicích to nebude. „Jirka prý vyjádřil přání, že by rád jednou spočinul v Českém Krumlově, kde je pohřben i jeho kamarád Petr Muk. Tak myslím, že to asi tak dopadne,“ komentoval otec Pomeje. 

S tím souhlasí i Pásek, „Český Krumlov je ideální. Je tam krásně a s Jirkou jsme se tam nejednou pěkně ožrali,“ zavzpomínal.

Témata: Jiří Pomeje české budějovice český krumlov